Premierul Viorica Dăncilă a declarat sămbătă, după şedinţa informală a PSD de la Neptun, întrebată în legătură cu faptul că ministrul Finanţelor Eugen Teodorovici şi-a anunţat intenţia de a candida la Preşedinţie, că mai sunt colegi sau colege care vor să candideze la alegerile prezidenţiale din toamna acestui an şi că le-a cerut să îşi anunţe candidatura în interiorul PSD deoarece de săptămâna viitoare vor fi realizate sondaje interne pentru stabilirea celor mai bine plasaţi în preferinţele electoratului.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

 

“Le-am cerut tuturor colegilor care vor să candideze să îşi anunţe candidatura pentru că este bine să ştim din timp dacă unii colegi vor să candideze pentru prezidenţiale tocmai pentru a vedea care dintre colegi are cele mai mari şanse. De săptămână viitoare vor fi făcute aceste sondaje interne. Vor fi sondaţi toţi cei care şi-au anunţat până la acest moment şi îşi vor mai anunţa probabil candidatura probabil până la jumătatea săptămânii viitoare”, a spus Dăncilă după întâlnirea de la Neptun cu liderii PSD.

Referitor la faptul că Eugen Teodorovici şi-a anunţat candidatura, ea a adăugat: ”Cred că mai sunt colegi care vor sau colege. În democraţie trebuie să iei în calcul dorinţa fiecăruia şi într-un partid care într-adevăr îşi doreşte să câştige alegerile prezidenţiale trebuia să vedem care este cea mai bună opţiune”, a afirmat Dăncilă.

Dăncilă crede că premierul îl poate ajuta pe candidatul social-democrat la alegerile prezidenţiale.

“Premierul poate ajuta candidatul cu care vom merge, dar nu vreau să fac referire la unul din colegi pentru că eu cred că nu ar fi corect, vreau să fac referire la toţi colegii mei pentru că eu îi apreciez şi îi stimez pe toţi colegii mei şi nu aş vrea să fiu părtinitoare, sunt preşedintele Partidului Social Democrat pentru toţi colegii. Deci din punct de vedere al premierului cred că prin măsurile pe care le vom lua în perioada următoare, pe lângă prestaţia candidatului nostru, pe lângă proiectul cu care va veni, este important ca din punct de vedere guvernamental pentru că va candida pe sigla PSD-ului, să luăm cele mai bune măsuri astfel încât să aducem acord pentru candidatul respectiv”, a mai spus primul-ministru.

Întrebată dacă mai sunt tensiuni în partid deoarece în cadrul întâlnirii de la Neptun ar fi fost contre între Marian Oprişan şi Marcel Ciolacu , Viorica Dăncilă a spus că nu au fost contre, ci păreri divergente şi că şi într-o familie pot fi păreri diferite.

“Contre, eu nu aş spune acest lucru, că sunt păreri divergente, este normal. Şi într-o familie putem avea opinii diferite şi este foarte bine ca fiecare spune punctul de vedere, nu trebuie să vorbească un singur coleg sau o singură colegă şi toţi să fie de acord cu acea opţiune.Este foarte bine să ascultăm părerea tuturor pentru a ajunge la opinia care într-adevăr este potrivită. Au existat discuţii divergente nu numai între Marian Oprişan, între Marcel Ciolacu, au existat opinii diferite, dar eu sunt convinsă că la sfârşitul şedinţei toţi vom merge în aceeaşi direcţie şi aceste opinii nu au influenţat modul de abordare pe care îl vom avea la perioada următoare”, a explicat Viorica Dăncilă.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.