Premierul Viorica Dăncilă susţine că nu va demisiona şi că în Comitetul Executiv Naţional al PSD se va stabili componenţa Guvernului cu care va merge apoi în Parlament pentru votul de încredere. "O să negociem astfel încât să putem să mergem mai departe", spune Dăncilă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Voi discuta în Comitetul Executiv Naţional şi vom hotărî data, vom hotărî şi componenţa Guvernului şi vom veni în plenul Parlamentului pentru votul de încredere. (...) Indiferent de faptul că opoziţia depune sau nu depune moţiune de cenzură, noi trebuie să venim pentru un vot de încredere în Parlament pentru că, după cum ştiţi, avem portofolii în care nu avem miniştri, avem portofolii în care interimatul a expirat, deci trebuie să intrăm în normalitate", a afirmat Viorica Dăncilă, joi, într-o conferinţă de presă, la Piteşti.

Ea a spus că nu ar fi sigură că PSD-ului îi lipsesc 29 de voturi şi că va vedea ce se va întâmpla când vor ajunge în Parlament.

"În politică totul este posibil. În politică este negocierea şi cea mai bună armă politică este cea a negocierii. O să negociem astfel încât să putem să mergem mai departe", a adăugat ea.

Întrebată dacă PRO România este un partener de negociere, ea sa răspuns: "Nu. Exclus".

Ea a adăugat că, dacă nu primeşte votul de încredere, Guvernul rămâne la forma iniţială şi se va veni cu o altă formulă.

Dăncilă a spus, răspunzând unei întrebări, că nu va demisiona.

"Categoric nu. În 2016 cetăţenii ne-au acordat încrederea lor. Am avut premieri care cum au dat de un lucru dificil şi-au dat demisia, pe Facebook, mai nou, şi au abandonat lupta. Eu nu vreau să mă uit în ochii românilor şi să spun: am abandonat proiectele cu care am venit în faţa voastră. (...) Dacă va fi moţiune de cenzură şi va trece, atunci Guvernul va cădea şi va veni un alt guvern. Din punctul meu de vedere este corect să procedăm aşa, nu este legat de faptul că ne ţinem de un scaun sau nu ne ţinem de un scaun, aşa cum am văzut anumite afirmaţii în spaţiul public", a mai spus Dăncilă.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.