Premierul Viorica Dăncilă i-a cerut, vineri, ministrului Petre Daea, la începutul şedinţei de Guvern, să revină asupra ordinului prin care a decis că fermierii pot creşte cel mult de cinci porci fără înscriere în Registrul Comerţului.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Dăncilă a anunţat, vineri, că se vor acorda şi în 2019 subvenţii pentru motorina folosită în agricultură şi acvacultură, fiind alocată suma de 585 de milioane de lei.

”Domnule ministru, este foarte bine că avem aceste subvenţii la timp, însă, în acelaşi timp, am să vă rog să reveniţi asupra ordinului pe care l-aţi dat în legătură cu stabilirea dimensionării tipurilor de exploataţii de suine pe teritoriul României. Eu cred că trebuie să avem grijă de oamenii care au ferme mici şi să îi încurajăm. Vă rog să anulaţi ordinul, să revenim la ce aveam înainte şi, bineînţeles, vom face o analiză referitor la acest aspect”, a declarat Viorica Dăncilă.

Petre Daea a stabilit recent, printr-un ordin de ministru, că fermierii pot creşte în gospodării cel mult cinci porci fără a se înscrie la Registrul Comerţului. Până la emiterea ordinului, în gospodării se puteau crete până la 20 de porci.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.