Premierul Viorica Dăncilă a declarat, marţi seară, referindu-se la discuţiile despre statul de drept din Parlamentul European, că trebuie prezentat ”adevărul” la Bruxelles pentru că a existat multă dezinformare. Dăncilă a afirmat că liderii europeni au vorbit despre statul de drept, dar nu au făcut referire la drepturile omului. ”Nu am văzut pe nimeni care să facă referire la drepturile omului, la nedreptăţile făcute atâtor oameni”, a spus premierul.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”În primul rând, trebuie să spunem adevărul. O să ne ofere oportunitatea să avem mai multe deplasări la Bruxelles şi să arătăm de fapt care este realitatea în România, că, de fapt, a existat multă dezinformare şi indiferent de locul unde munceşti, fie că te afli în justiţie, fie că te afli în alt domeniu, cei care greşesc trebuie să plătească şi mai ales cei care au încălcat drepturile omului şi care au făcut atâta rău altor oameni. Eu cred că toţi cei care au vorbit astăzi s-au referit numai la statul de drept, la justiţie, dar nu am văzut pe nimeni care să facă referire la drepturile omului, la nedreptăţile făcute atâtor oameni care, nevinovaţi, au mers în închisoare, care au fost condamnaţi pe nedrept care şi-au stricat cariera, care şi-au distrus familiile”, a declarat, marţi seară, la Antena 3, premierul Viorica Dăncilă, făcând referire la discuţiile despre statul de drept din Parlamentul European.

În plus, Dăncilă a afirmat că ar trebui să se vorbească despre procesele pe care România le pierde la CEDO.

”Câte procese avem la CEDO şi câţi bani trebuie să dea statul român la CEDO datorită greşelilor acestor oameni. Cred că trebuie să luăm toate măsurile ca aceste lucruri să nu mai se întâmple şi să găsim o modalitate în care să putem să îndreptăm aceste greşeli”, a mai spus Viorica Dăncilă.

Premierul Viorica Dăncilă a prezentat marţi în plenul Parlamentului European, la Strasbourg, priorităţile preşedinţiei României la Consiliul Uniunii Europene şi a transmis că, în pofida ataşamentului lor foarte puternic faţă de Uniune, românii resimt un tratament inegal faţă de România.

Guy Verhofstadt, liderul grupului ALDE din Parlamentul European, a avertizat-o pe Viorica Dăncilă că guvernul pe care îl conduce ar putea fi al treilea în cazul căruia va fi activat Articolul 7 din Tratatul Uniunii Europene şi că, în cazul în care nu încearcă să urmeze recomandările Comisiei de la Veneţia, întreaga familie liberală nu va merge în alegeri cu „astfel de parteneri”.

La finalul dezbaterii, premierul Viorica Dăncilă i-a acuzat pe parlamentarii europeni că sunt dezinformaţi, a spus că nu are pe masă niciun proiect pentru amnistie şi că Guvernul nu are nicio legătură cu modificările legislative privind justiţia. Ea a susţinut că Guvernul vrea să protejeze cetăţenii ale căror drepturi au fost încălcate de justiţie.

„Cei care ţipă acum tare că luptă împotriva corupţiei, că vor să lupte pentru statul de drept, mulţi dintre ei vor să ascundă ceea ce s-a întâmplat de fapt în România şi care de fapt au fost parte a acestui sistem care a dus la încălcarea drepturilor omului”, a susţinut Dăncilă.

Într-o conferinţă de presă ce a urmat sesiunii plenare din Parlamentul European, Viorica Dăncilă a declarat că în România statul de drept este respectat, astfel că nu se poate discuta despre o activare a Articolului 7 din Tratatul UE.


 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.