Premieurl Viorica Dăncilă, a declarat sâmbătă, la Arad, referindu-se la votul în străinătate la alegerile prezidenţiale, că, dacă în trei zile românii nu pot vota şi iar se fac cozi, nu mai este explicabil acest lucru.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Pentru votul în diaspora, ştiţi foarte bine că am aprobat votul prin corespondenţă şi trei zile de vot. S-a dublat numărul secţiilor de votare, avem 855 de secţii de votare în diaspora, deci dacă în trei zile nu putem vota şi iar se fac cozi, nu cred că mai este explicabil acest lucru. Poate că oamenii planifică în aşa fel încât să poată vota în cele trei zile. Noi vrem un vot în diaspora care să nu îi umilească pe români, de aceea am şi aprobat aceste trei zile, de aceea am şi dublat numărul secţiilor de votare””,a declarat Dăncilă într-o conferinţă de presă la Arad.

Ea a afirmat că este este dreptul fiecărui român să voteze, fie că se află în interiorul graniţelor ţării, fie în exterior.

”Am discutat cu românii din diaspora, aceste măsuri s-au luat în urma discuţiilor, deci am încercat să facem tot ce este omeneşte posibil ca oamenii să poată vota decent şi toţi românii din diaspora să îşi poată exprima dreptul la vot”, a subliniat premierul.

Alegerile prezidenţiale se vor desfăşura în străinătate pe durata a trei zile, astfel că, românii din diaspora vor avea la dispoziţie pentru a vota datele de 8,9 şi 10 noiembrie la turul 1 şi 22, 23, 24 noiembrie, la turul al doilea.

Preşedintele Autorităţii Electorale Permanente (AEP), Constantin-Florin Mituleţu-Buică, a declarat vineri că nu este mulţumit de modul în care a decurs votul prin corespondenţă, considerând că acesta a fost un eşec, în condiţiile în care doar 41.000 de persoane şi-au manifestat interesul de a vota astfel. El crede că vor mai fi cozi la secţiile de votare din străinătate, chiar dacă acolo procesul electoral se întinde pe durata a trei zile, precizând că tot în ziua de duminică se va înregistra cea mai mare prezenţă.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.