Premierul Viorica Dăncilă, care va începe, luni după-amiază, o vizită de lucru la Bruxelles, a anunţat că va transmite încă odată ”ataşamentul României faţă de valorile europene”. Dăncilă se va întâlni cu conducerea Comisiei Europene şi va discuta despre rezultatele alegerilor europarlamentare, dar şi despre preşedinţia rotativă a Consiliului Uniunii Europene, deţinută de România.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”În această după-amiază voi efectua o vizită de lucru la Bruxelles, unde voi avea întâlniri importante în contextul recentelor alegeri europarlamentare. Voi avea discuţii cu preşedintele şi prim-vicepreşedintele Comisiei Europene, dar şi cu preşedintele Partidului Socialiştilor Europeni. Voi transmite încă o dată ataşamentul României faţă de valorile europene şi, de asemenea, voi discuta ca în contextul alegerilor europarlamentare să vedem ce avem de făcut pentru o prezenţă cât mai bună pentru funcţiile despre care au început deja discuţiile, atât în Parlamentul European, dar şi pentru portofoliul de comisar european”, a declarat, luni, premierul Viorica Dăncilă.

Aceasta a explicat că va prezenta rezultatele preşedinţiei rotative a Consiliului Uniunii Europene.

”Ca prim-ministru al României, voi milita pentru asigurarea unei reprezentări adecvate, echilibrate din punct de vedere politic, geografic, al criteriului de gen la nivelul instituţiilor europene care să sprijine adoptarea consensuală a deciziilor în beneficiul tuturor cetăţenilor noştri”, a mai spus Dăncilă.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.