Premierul Viorica Dăncilă a afirmat că Dan Nica, propus pentru postul de comisar european, are o susţinere puternică din partea grupului socialiştilor şi democraţilor, care nu va accepta, a doua oară, ca un membru al grupului să fie respins. "Dacă aş aduce şi un bebeluş şi aş spune că e propus de PSD, i se va găsi un defect", a spus Dăncilă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"În orice stat european trebuie să existe cooperare interinstituţională. Acesta este un lucru de normalitate. Pentru obiectivele de ţară, obiectivele importante pentru România, trebuie să avem o abordare comună, trebuie să discutăm - Administraţia Prezidenţială, Guvernul, Parlamentul. Aici văd că lucrurile au luat-o razna. Legat de comisar, am vorbit cu dl preşedinte atunci când am trimis primele propuneri, cu Rovana Plumb şi Dan Nica. Am vorbit... ceea ce s-a întâmplat pe urmă este incalificabil", a afirmat Viorica Dăncilă, joi seară, la România Tv.

Ea a spus că a văzut europarlamentari care au încercat să pună piedică reprezentantului României.

"Am avut acceptul domnului preşedinte atunci când am trimis cele două propuneri (...) Respingerea Rovanei Plumb a fost un joc politic", a mai spus premierul.

Ea a spus că se aşteaptă să se întâmple la fel şi în cazul lui Dan Nica, dar acesta are o susţinere puternică din partea grupului socialiştilor şi democraţilor.

"A avut (şi Rovana Plumb susţinere - n.r.), dar acum văzând ceea ce s-a întâmplat, grupul nu s-a aşteptat la un asemenea vot, dar văzând ce s-a întâmplat grupul nu va accepta ca şi a doua oară un reprezentant al grupului să fie respins", a susţinut Dăncilă.

Ea a explicat că egalitatea de gen nu înseamnă că o ţară trebuie să nominalizeze din nou o femeie dacă prima propunere a fost respinsă.

"Dacă aş aduce şi un bebeluş şi aş spune că e propus de PSD, i se va găsi un defect, pentru că interesul lor (al opoziţiei - n.r.) nu este interes de ţară", a declarat Dăncilă.

Marţi seară, Dăncilă a anunţat că-l va propune pe Dan Nica pentru a ocupa portofoliul care revine României în Comisia Europeană.

 

 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.