Premierul Viorica Dăncilă spune că şi-ar fi dorit ca pe şeful STS, Sorinel Vasilca, să îl motiveze, în decizia demisiei, "ascultarea vocii societăţii şi responsabilitatea faţă de serviciul pe care l-a condus". "Mi-aş fi dorit să nu vedem atâta aroganţă din partea domnului Vasilca. Această demisie era necesară din prima zi, pentru gestionarea defectuoasă a cazului de la Olt, nu pentru prejudiciile de imagine aduse instituţiei", afirmă Dăncilă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Salut demisia şefului STS, pe care, însă, mi-aş fi dorit să îl motiveze ascultarea vocii societăţii şi responsabilitatea faţă de serviciul pe care l-a condus. Mi-aş fi dorit să nu vedem atâta aroganţă din partea domnului Vasilca. Această demisie era necesară din prima zi, pentru gestionarea defectuoasă a cazului de la Olt, nu pentru prejudiciile de imagine aduse instituţiei. Este nepermis ca într-o asemenea situaţie şeful STS să ne vorbească de imagine", afirmă Dăncilă, luni, într-o postare pe Facebook.

Viorica Dăncilă spune că nu poate să nu remarce "că preşedintele Iohannis nu a avut nicio reacţie şi nu a luat nicio măsură în privinţa şefului STS".

"În mod normal, preşedintele ar fi trebuit să îl demită. Vedem deci cum, la domnul Iohannis şi şefii de instituţii pe care îi numeşte, firescul se întâmplă târziu şi având la bază motivaţiile greşite", susţine Dăncilă.

Ea răspunde şi solicitării liderului USR, Dan Barna.

"Mai asistăm astăzi la o ieşire heirupistă - la fel de întârziată şi plină de amatorism - şi din partea domnului Barna, căruia îi voi spune atât: deciziile care se impun vor fi luate de către Executiv în baza analizelor şi rapoartelor emise de grupul de lucru condus de domnul Raed Arafat. De asemenea, voi solicita convocarea de urgenţă a Parlamentului în sesiune extraordinară şi vom implementa deciziile prin OUG. Guvernul nu va pierde timpul", mai spune Dăncilă.

Ea adaugă că primeşte "în fiecare zi concluzii din partea grupului de lucru, pe care le analizăm împreună şi pe care le vom transpune în măsuri legislative, ţinând cont de legislaţia existentă şi de deciziile CCR".

"Fac această precizare în legătură cu informaţiile apărute în spaţiul public despre cartelele prepay. Cunoaştem bine deciziile CCR în domeniu şi le vom avea constant în vedere. Nu va exista nicio măsură legislativă care să contravină acestor decizii care sunt obligatorii pentru fiecare cetăţean român. Asistăm deja la nepermis de multă politizare a acestui subiect. Am făcut încă de vineri un apel la decenţă şi responsabilitate, principii pe care "candidaţii" le calcă zilnic în picioare", afirmă Dăncilă.

Şeful Serviciului de Telecomunicaţii Speciale (STS), Sorinel Vasilca, a demisionat din funcţie, luni, spunând că a făcut acest lucru "pentru a nu afecta prestigiul instituţiei".

Potrivit unui comunicat de presă, Ionel Sorinel Vasilca şi-a înaintat demisia din funcţia de director al Serviciului de Telecomunicaţii Speciale preşedintelui României, începând cu 29 iulie.

El precizează că "demisia nu a fost depusă ca urmare a existenţei unei sincope, inadvertenţe sau ca umare a celei mai mici umbre de vinovăţie în exercitarea funcţiei de preluare şi localizare a apelurilor de urgenţă 112 de către STS, a neglijenţei mele în serviciu, a tratării superficiale sau a neasumării responsabilităţilor care privesc datoria mea şi a tuturor angajaţilor de a garanta funcţionarea continuă a serviciilor speciale, de cooperare şi a celor pe linia 112".

"Demisia a fost înaintată pentru a nu afecta prestigiul instituţiei", arată Vasilca.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.