Premierul Viorica Dăncilă a declarat, joi, la începutul şedinţei de Guvern, că respectă votul de marţi seara din Camera Comunelor privind Brexit. "Sperăm că Marea Britanie va veni cât mai repede cu soluţii concrete privind etapele următoare. (...) Suntem pregătiţi pentru a oferi soluţii cetăţenilor noştri care muncesc sau studiază în Regatul Unit, indiferent de scenariul pe care va evolua ieşirea Marii Britanii din Uniunea Europeană", a spus Dăncilă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Viorica Dăncilă a spus că Brexit este unul dintre cele mai complexe dosare aflate pe agenda europeană.

"Respectăm votul de marţi seara din Camera Comunelor şi sperăm că Marea Britanie va veni cât mai repede cu soluţii concrete privind etapele următoare, astfel încât retragerea din Uniunea Europeană să afecteze cât mai puţin cetăţeni şi mediul de afaceri. Considerăm că acordul de retragere oferă un fundament juridic solid, care limitează consecinţele negative legate de Brexit. În acelaşi timp, vreau să subliniez faptul că Executivul român s-a preocupat în permanenţă de respectarea şi protejarea drepturilor cetăţenilor români care studiază şi muncesc în Marea Britanie", a afirmat Dăncilă.

Ea a spus că, încă de la începutul negocierilor, a fost creat un mecanism interministerial pentru Brexit, care urmăreşte modalitatea în care prevederile acordului sunt implementate astfel încât cetăţenii români rezidenţi în Marea Britanie să nu fie afectaţi.

"Suntem pregătiţi pentru a oferi soluţii cetăţenilor noştri care muncesc sau studiază în Regatul Unit, indiferent de scenariul pe care va evolua ieşirea Marii Britanii din Uniunea Europeană. În întâlnirile oficiale pe care le-am avut pe acestă temă, am subliniat că este necesară garantarea drepturilor cetăţenilor europeni în Marea Britanie, precum şi cele ale cetăţenilor britanici în UE 27. Preşedinţia României la Consiliul Uniunii Europene va menţine dialogul permanent cu celelalte instituţii şi state membre în vederea unei abordări unitare la nivel european. Vom urmări cu precădere menţinerea unităţii statelor membre în jurul principiilor care guvernează procesul de negociere", a mai spus premierul.

Parlamentul britanic a respins marţi, cu doar 73 de zile înaintea Brexitului, singurul plan în vederea unei ieşiri ordonate din Uniunea Europeană (UE). Acordul a fost respins cu 432 la 202 voturi.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.