Premierul Viorica Dăncilă spune că a votat la alegerile europarlamentare pentru o echipă care să reprezinte România şi să nu se poziţioneze împotriva propriei ţări şi doreşte o reprezentare demnă în Parlamentul European. Dăncilă a mai afirmat că nu a votat la referendum.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

“Am votat pentru o echipă care să reprezinte România în adevăratul sens al cuvântului, să nu se poziţioneze împotriva României, în legislaţia europeană, în amendamentele pe care le depun să se regăsească şi priorităţile României. Eu cred în România, cred în românii şi cred că o reprezentantare demnă este ceea ce vor toţi românii. Am votat astăzi pentru co eu cred că o României puternică, un stat membru puternic, va conduce la o Uniune Europeană puternică. Şi cred că acest lucru este foarte important pentru ţara noastră. A fi un bun român nu înseamnă a fi un bun european. Am fost europarlamentar nouă ani de zile, ştiu care este mersul în Parlamentul European, ştiu că din păcate am avut de luptat român contra român, am votat pentru ca aceste lucruri să nu se mai întâmple”, a afirmat Dăncilă.

Premierul a mai spus că este foarte bine că oamenii participă la vot şi i-a îndemnat să facă acest lucru.

“Votul este cel mai democratic mod de exprimare. Este foarte bine că oamenii vor să participe la vot, că vor să spună cuvântul. Cred că acest lucru este pozitiv şi îndemn românii să vină la vot”, a afirmat primul ministru.

Dăncilă a mai spus că nu a votat la referendumul pe justiţie.

“În momentul când condiţionezi alegerile, fie că e pentru referendum, fie că este pentru europarlamentare, dar mai mult cele legate de referendum de un guvern mai bun, nu pot vota împotriva propriului meu guvern. Deci cred că a politizat acest lucru cred că trebuia să lase referendumul fără a-l lega de anumite aspecte electorale, de aspecte politice sau de alegerile prezidenţiale. (..) Preşedintele României, care trebuie să fie preşedintele tuturor românilor, s-a poziţionat în favoarea partidului care îl susţine şi acest lucru cred că nu este un lucru normal”, a mai declarat Dăncilă.

În secţia de votare Viorica Dăncilă a fost întrebată de un alegăor de ce nu s-au organiat mai bine lucrurile pentru a nu fi nevoiţi să stea la cozi. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.