Preşedintele interimar al PSD, Viorica Dăncilă, crede că social-democraţii au părut mai preocupaţi de justiţie decât de sănătate, educaţie sau de investiţii, iar acest lucru i-a supărat pe oameni. Dăncilă a menţionat că Guvernul a înţeles votul de la referendumul din 26 mai şi nu va mai emite nicio ordonanţă de urgenţă legată de funcţionarea sistemului judiciar.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Dăncilă a spus în discursul susţinut la congresul PSD că social-democraţii nu se vor mai lăsa atraşi în teme false, cum a fost cea a justiţiei, dezbătură atâta timp în spaţiul public. 
 
“Am încredere în dumneavoastră, dragi colegi, că nu ne vom mai lăsa atraşi în teme false. Mă refer aici la tema justiţiei şi la modul în care am dezbătut-o atâta timp în spaţiul public. Să fie foarte limpede, o discuţie despre abuzurile şi neregulile din justiţie era necesară. practicile netransparente care au luat forma unor protocoale secrete trebuie clarificate. Astfel de practici şi abuzuri nu îşi au locul într-un stat de drept şi trebuie combătute în deplină transparenţă şi cu implicarea celor care sunt responsabili de înfăptuirea actului de justiţie”, a afirmat Dăncilă.
 
Premierul a menţionat că această luptă cu abuzurile să nu fie percepută ca o luptă pentru politicieni sau una între justiţie şi politică. 
 
“Vreau însă ca această luptă cu abuzurile să nu mai fie percepută ca o luptă pentru politicieni, să nu mai pară o luptă între justiţie şi politică, între magistraţi şi clasa politică. Vreau să ducem o luptă împotriva abuzurilor pentru a-i apăra pe cetăţeni pentru garantarea drepturilor omului pentru că cetăţeanul obişnuit este cel mai vulnerabil în faţa abuzurilor statului, el nu se poate apăra, el nu se poate face auzit nu poate exista stat de drept fără respectarea deplină a drepturilor şi libertăţilor fundamentale ale cetăţenilor”, a explicat Viorica Dăncilă.  
 
Ea a mai afirmat că social-democraţii au părut mai preocupaţi de justiţii decât de sănătate, educaţie sau de investiţii. 
 
“În acelaşi timp nu trebuie să mai intrăm în dispute inutile, să ne izolăm în plan extern şi să dăm impresia că suntem mai preocupaţi să schimbăm legile pentru cine ştie ce interese ascunde. Am părut mai preocupaţi de justiţie decât de sănătate de educaţie sau de investiţii. Asta pe bună dreptate i-a supărat pe oameni şi a dus la o ruptură de dialog, dar şi de încredere”, a mai declarat Viorica Dăncilă.
 
Premierul a mai afirmat că Guvernul nu va emite nicio ordonanţă de urgenţă legată de sistemul judiciar. 
 
“Trebuie să dovedim că am înţeles votul de la referendumul şi că vom respecta opinia cetăţenilor. Guvernul nu va emite nicio ordonanţă de urgenţă în legătură cu funcţionarea sistemului judiciar, orice modificare legislativă în privinţa funcţionării sistemului judiciar trebuie să se facă printr-o dezbatere transparentă, prin consultarea amplă a organizaţiilor profesionale din sistemul judiciar, dar şi prin consultarea organismelor internaţionale în domeniu”, a precizat Dăncilă.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.