Secretarul general al PNL, Dan Vîlceanu, a declarat, duminică, la Prima TV, că liderul PNL, Florin Cîţu, a propus ca Nicolae Ciucă să fie susţinut pentru funcţia de premier, iar această propunere a fost votată în unanimitate de Biroul Politic Naţional al PNL.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Preşedintele partidului, Florin Cîţu, a venit cu o propunere pentru a ieşi din această criză politică, din acest blocaj politic mai degrabă şi propunerea  a trecut în unanimitate", a declarat Dan Vîlceanu, duminică, în emisiunea Insider Politic de la Prima TV. 

Întrebat dacă propunerea a venit, de fapt, de la Cotroceni, Vîlceanu a explicat că nu poate intra în astfel de scenarii. 

"Nu pot intra în astfel de scenarii pentru că, din poziţia de secretar general, sunt în măsură de a oferi răspunsuri clare pe decizii pe care partidul deja le-a dat. Propunerea a venit de la Florin Cîţu, în şedinţa de BPN şi a fost argumentată de Florin Cîţu prin următoarea construcţie: tot nouă ne revine responsabilitatea de a scoate România din acest blocaj, din această criză politică. Şi atunci mandatul a fost Nicolae Ciucă premier şi un guvern minoritar PNL- UDMR. Nu a existat altă propunere, aceasta a fost propunerea lui Florin Cîţu şi a fost votată în unanimitate. Nu a existat o altă propunere care să genereze o dezbatere. Evident, sunt foarte mulţi lideri care se pot angrena într-o asemenea funcţie. Pe de altă parte, este un moment complicat", a mai declarat Vîlceanu. 

Fostul preşedinte al PNL Ludovic Orban a declarat, joi seară, că decizia susţinerii lui Nicolae Ciucă nu a fost luată de liberali, ci a fost dictată de preşedintele Klaus Iohannis, într-o întâlnire la Vila Lac. 

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat oficial joi nominalizarea actualului ministru al Apărării Nicolae Ciucă, propus de PNL, pentru funcţia de premier.   

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.