Dan Croitoru a anunţat că se retrage din cursa pentru obţinerea unei candidaturi din partea PNL la Primăria Sectorului 5, deşi are susţinerea inclusiv a liderului PNL Sector 5, Cristian Băcanu. El răspunde minciunilor Alianţei USR-PLUS şi spune că nu este „omul lui Vanghelie”. Acesta precizează că ar fi „omul lui Vanghelie în măsura în care Dan Barna ar fi un antreprenor capabil să reuşească prin propriile forţe, şi nu un parazit îmbogăţit din contracte cu statul sau un lider confecţionat la apelul bocancilor”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
„Familia şi prietenii mă sfătuiesc să renunţ la cursa pentru obţinerea candidaturii PNL la Sectorul 5. Gunoaiele revărsate asupra mea de cele mai ipocrite creaturi de laborator ale politicii româneşti – liderii USR-Plus (personaje incapabile să bată un cui, care nu-şi merită electoratul formidabil, format din oameni informaţi, implicaţi şi dornici de schimbare) – i-au afectat şi dezamăgit. Şi pe ei, şi pe mine. Mintea şi inima îmi spun, de asemenea, să renunţ. Într-o lume în care minciuna, calomnia şi ipocrizia sunt principalele instrumente de negociere politică, nu am, în principiu, ce să caut. Sunt, la urma-urmei, un om obişnuit care are ce face şi în afara administraţiei sau politicii”, a scris Dan Croitoru vineri pe Facebook.
 
Liberalul a mai spus că până acum a tăcut şi nu a dat replică acuzaţiilor mincinoase ale liderilor USR-PLUS.
 
„Mă retrag, aşadar, deşi am în spate votul şi susţinerea colegilor mei din PNL-Sector 5 (inclusiv al preşedintelui Cristian Băcanu), cărora le mulţumesc încă o dată pentru sprijin şi pe care îi asigur de toată preţuirea şi prietenia mea. Mă retrag şi pentru a mă putea apăra public de acuzaţiile mincinoase lansate la adresa mea de liderii USR-Plus. Până acum, am tăcut, „spre binele alianţei”. Acum sunt dator faţă de mine însumi, faţă de ai mei şi faţă de cei care mă cunosc, să mă apăr”, a completat Croitoru.
 
Acesta a lansat acuzaţii la adresa lui Dan Barna, dar şi a lui Claudiu Năsui şi Vlad Voiculescu.
 
„Nu sunt omul lui Vanghelie. Sau sunt, în măsura în care Claudiu Năsui sau Vlad Voiculescu vin din familii de oameni obişnuiţi, lipsiţi de privilegii în comunism, şi nu de foşti securişti implicaţi în devalizarea României, în anii tranziţiei. Sunt omul lui Vanghelie în măsura în care Dan Barna ar fi un antreprenor capabil să reuşească prin propriile forţe, şi nu un parazit îmbogăţit din contracte cu statul sau un lider confecţionat la apelul bocancilor. M-am luptat cu Vanghelie aproape un deceniu, din postura de consilier local”, a precizat Croitoru.
 
El mai spune că a fost primul care a contestat practicile lui Marian Vanghelie în administraţia locală.
 
„Am fost printre primii care i-au contestat metodele de baron local, arătând că abordarea lui asupra administraţiei duce într-o fundătură, ne condamnă la subdezvoltare. I-am stat ca un os de peşte în gât, iar viceprimar am ajuns împotriva voinţei lui. M-au votat consilierii, iar Marian Vanghelie ai fi zis că a înghiţit o broască. Dovada? Cât am fost viceprimar, nu mi-a delegat nicio atribuţie. Cum spunem noi, în administraţie, ascuţeam creioane. O ştiu toţi cei care au fost alături de mine în acei ani... Acesta este adevărul. Un adevăr greu de admis de către cei care şi-au clădit cariera publică pe vorbe goale, pe lozinci şi pe minciuni”, a adăugat Dan Croitoru.
 
Liberalul închei prin a-şi asigura prietenii că „indiferent de gustul amar produs de această aventură cu multe pete urâte, politicianiste, voi rămâne acelaşi Croitoru pe care-l cunoaşteţi. Cu mintea limpede şi inima sus”.
 
Surse politice au declarat, pentru News.ro, că eurodeputatul Clotilde Armand va fi candidatul USR la Primăria Sectorului 1, iar Radu Mihaiu la Primăria Sectorului 2. Din partea PLUS, la Sectorul 4 va candida Simona Spătaru, conform surselor citate.

Sursele politice au mai spus că PNL încă nu a decis pe cine va nominaliza la Primăria Sectorului 3, însă pentru Primăria Sectorului 5 îl are candidat pe Cristian Băcanu, iar pentru cea a Sectorului 6 pe Ciprian Ciucu.

Liderul USR Dan Barna a afirmat, într-un interviu acordat luni la Adevărul Live, în legătură cu negocierile pe care le-a avut cu Ludovic Orban privind posibile candidaturi comune la primăriile de sector, că a solicitat să fie luaţi în calcul candidaţi integrii, care nu au legătură cu PSD. El a precizat că USR nu ar susţine candidatura liberalului Dan Cristian Popescu la Primăria Sectorului 2.

În ceea ce priveşte primăria Sectorului 5, Dan Barna a spus că, indiferent dacă va fi candidat al USR-PLUS sau al PNL, USR nu va susţine o candidatură a lui Dan Croitoru (ex-ALDE).

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.