Purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Cărbunaru a declarat miercuri, după şedinţa de Guvern, că primul an de implementare a PNRR a inclus şi o serie întreagă de sume care au intrat în România, sunt peste 6 miliarde de euro, şi este vident că această sumă este dificil, mai ales în primul an de implementare, să fie contractată.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Primul an de implementare a PNRR a inclus şi o serie întreagă de sume care au intrat în România, mă refer şi la prefinanţare şi la prima tranşă din banii pe care România i-a primit pentru PNRR, împreună sunt peste 6 miliarde, 6,3 miliarde de euro”, a spus purtătorul de cuvânt al Guvernul.

Dan Cărbunaru a precizat că ”evident că această sumă este dificil, mai ales în primul an de implementare, să fie contractată”.

”Alături de cele 4,7 miliarde de euro, bani pe care România deja i-a absorbit în acest an, în afara celor 6,3 miliarde primiţi prin PNRR, prin programele operaţionale aferente cadrului financiar 2014-2020, suntem, dacă am cumula cele două sume, la 11 miliarde de euro”, a menţionat Cărbunaru. 

Purtătorul de cuvânt al Guvernului a mai afirmat că există un ritm în care contractarea funcţionează şi aceşti bani au început să producă deja efecte şi se va vedea asta în perioada următoare.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.