Vicepremierul Dan Barna a afirmat, întrebat sâmbătă despre situaţia vaccinării în mediul rural, că există zone unde primarii nu s-au implicat, iar rezultatele nu au fost cele mai spectaculoase, însă sunt şi exemple de bună practică, unde edilii au mers din poartă în poartă şi au încurajat oamenii să se vaccineze.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Sunt zone unde primarii nu s-au implicat, nu au privit această campanie altfel decât ca pe o campanie naţională, şi acolo rezultatele nu sunt cele mai spectaculoase, cum sunt şi exemple de bună practică, pe care intenţionăm să le promăvăm în zilele următoare, în care primarii şi-au asumat această campanie, precum o campanie electorală. Merg din poartă în poartă, uşă cu uşă, bătând – v-am adus vaccinul, haideţi să vă vaccinaţi. Şi unde rezultatele sunt bune, tocmai din acest motiv pentru că autorităţile locale şi-au asumat această campanie şi aceasta e direcţia în care mergem. Evident contribuim şi cu acele caravane mobile, acolo unde este necesar”, a declarat Dan Barna, întrebat sâmbătă la centrul de vaccinare de tip drive-thru din Cora Pantelimon Bucureşti, care este situaţia vaccinării în mediul rural. 

Vicepremierul a adăugat că a venit să fie voluntar şi să dea certificatele de vaccinare oamenilor şi să îi roage să vorbească cu rudele şi prietenii să îi convingă că vaccinarea este soluţia pentru a scăpa complet de restricţii.

„Am venit să transmit un mesaj de susţinere, am venit să contribui puţin, după cum a fost posibil, să distribui în calitate de voluntar certificatele oamenilor care au venit să se vaccineze şi să le mulţumesc, cerându-le totodată să mai vorbească cu prieteni, cu vecini, cu părinţi să-i aducă aici la vaccinare, pentru că merge foarte repede, nu e necesară nicio programare, cartea de identitate este singura condiţie. Se întâmplă foarte rapid. Ştim foarte bine, în toate ţările s-a întâmplat acelaşi lucru. După ce primul procent, cel până în jur de 30% cei care vin din elan şi din dorinţă personală foarte fermă s-au vaccinat, mai este o altă categorie de încă 30%, cel puţin asta arată datele din România, că intenţia de vaccinare este undeva peste 60%. Acum suntem în etapa în care de la 30 la 60% trebuie să ducem vaccinul cât mai aproape de cetăţeni şi spun asta pentru că discutând cu cei care ai venit să se vaccineze, în momentul în care le-am înmânat certificatul de vaccinare, i-am întrebat pe fiecare dintre ei ce i-a convins să vină să se vaccineze aici. Au spus – păi a fost foarte simplu şi la îndemână, că oricum veneam la cumpărături. Nu m-am repezit înainte, că aveam treaba. Eu lucrez, în diverse locuri fiecare pe unde lucra, dar faptul că a fost aşa la îndemână m-a convins să intru, pentru că un sfert de oră, 20 de minute am putut să stau”, a explicat Barna. 

El a mai spus că se merge pe ideea de a încuraja vaccinarea şi beneficii pentru cei care organizează evenimente cu dovada de vaccinare sau pe baza unei testări negative la COVID.

„Deci suntem în etapa în care ducem vaccinul şi aceasta e logica de campanie cât mai aproape şi cât mai la îndemâna cetăţenilor astfel încât toţi cei care doresc să facă şi vă încurajez să fie cât mai mulţi care să facă asta, să poată să facă fără prea mult deranj, în sensul foarte popular al termenului. Mergem foarte mult spre a încuraja vaccinarea şi beneficii pentru cei care organizează evenimente cu dovadă de vaccinare sau test, cum sunt în momentul de faţă reglementările. Ăentru a scăpa de restricţii, pentru a nu mai purta masca, singura condiţie este să ne vaccinăm”, a mai spus Barna.

La rândul său, primarul Sectorului 2 Radu Mihaiu a încurajat cetăţenii să informeze cât mai multe persoane pentru a merge să se vaccineze.

„Rog cetăţenii să facă acest efort de informare şi de a îi convinge pe ceilalţi din jur să vină să se vaccineze. Este simplu, este uşor, durează puţin. Haideţi să ne vaccinăm. Fiecare dintre noi poate să convingă pe cineva să vină la vaccinare”, a spus Mihaiu.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.