Vicepremierul Dan Barna a transmis un mesaj de Paşte despre rezilienţa naturii şi a oamenilor. Acesta foloseşte ca exemplu un brad din grădina socrilor lui căruia, din cauza unei lucrări realizate în urmă cu doi ani, i s-a rupt tulpina aproape la jumătate, însă acum acesta şi-a revenit. „Trebuie să găsim în noi puterea să mergem mai departe chiar dacă mulţi dintre noi trecem prin vremuri grele. Vom trece şi noi peste curbura de destin a vieţilor noastre pe care ne-o impune această pandemie, precum bradul din imagine care a găsit calea să meargă vertical mai departe”, mai spune liderul USR PLUS.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„De Paşti sau despre rezilienţa naturii şi a noastră. În prima fotografie este un brad de curte din grădina socrilor mei. Pare sănătos şi firesc, aşa şi este. Acum. Cu doi ani în urmă însă, în contextul unor lucrări, a fost lovit şi i s-a rupt partea de sus a tulpinii, aproape de la jumate. Credeam că se va usca sau va rămâne un arbore ciunt şi chinuit.

Ceea ce s-a întâmplat ţine, şi de aceea vă spun povestea acum, de miracol, pentru cei mai credincioşi, sau de fabuloasa putere de supravieţuire a vieţii în natură, pentru cei mai puţin credincioşi: După ce tulpina cu vârful rupt a căzut, una din cele patru crengi ale crucii mediane a bradului şi-a spus probabil: «Eu de astăzi am alt destin, nu mai sunt creangă laterală, mă fac tulpină şi vârf, nu mai cresc în lateral, ci vertical. Brad fără vârf nu se poate». Şi exact asta s-a întâmplat. Aveţi în foto 2-3-4 imaginea de aproape cu creanga care s-a curbat şi a devenit tulpina din care continuă azi să crească acum alte crengi, ca şi cum nimic rău nu s-a întâmplat vreodată.

Paştile de anul acesta sunt exact despre cum fiecare dintre noi şi cei de aici şi cei aflaţi departe de familie sau de ţară care ar fi vrut să fie lângă cei dragi, dar nu au putut, înţelegem că trebuie să găsim în noi puterea să mergem mai departe chiar dacă mulţi dintre noi trecem prin vremuri grele.

Nu suntem prima generaţie care trebuie să o facă. Părinţii şi bunicii noştri au avut şi ei încercările lor cu război, crize, secete sau inundaţii. Cu sacrificii, cu îndârjire, cu răbdare şi nădejde au trecut peste ele. Vom trece şi noi peste curbura de destin a vieţilor noastre pe care ne-o impune această pandemie, precum bradul din imagine care a găsit calea să meargă vertical mai departe.

Curând vom putea iar să călătorim, să cunoaştem oameni noi, să ne trimitem copiii la şcoli, să trăim viaţa aşa cum ne-o dorim fiecare. Voie bună prieteni! Sărbători de Paşte şi o noapte de Înviere cu bucurie în suflet vă doresc”, a scris Dan Barna sâmbătă pe Facebook.

 
Sursa foto: Dan Barna Facebook
Sursa foto: Dan Barna Facebook
Sursa foto: Dan Barna Facebook
Sursa foto: Dan Barna Facebook
Sursa foto: Dan Barna Facebook
Sursa foto: Dan Barna Facebook
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.