Liderul USR, Dan Barna, a afirmat, luni, în Camera Deputaţilor, la Ora Guvernului, că Programul IMM Invest – care ar fi trebuit să fie un ajutor pentru mediul economic – ”s-a născut gata înţepenit”. ”Astăzi România are nevoie de mai mult decât de programe grandioase”, a afirmat Barna.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Am văzut o mostră de tragism dramatic din partea PSD, am văzut şi optimismul entuziast din partea PNL”, şi-a început Dan Barna discursul în Camera Deputaţilor la Ora Guvernului, unde este invitat premierul Ludovic Orban.

Liderul USR a afirmat că Programul IMM Invest „s-a născut gata înţepenit”, iar antreprenorilor li se cerea să rişte tot ce aveau.

”În loc să creeze speranţa, acest program creează o îngrijorare în plus, astăzi antreprenorii români nu au alte opţiuni. O aveau pe aceasta. (...) Oamenii aceştia, antreprenorii au cerut două lucruri foarte simple: predictibilitate şi sprijin, acolo unde se poate. Nu au primit nici pe unul nici pe celălalt”, a mai declarat Barna.

Acesta a comparat România cu o căprioară pe autostradă cu farurile în ochi: surprinsă şi confuză.

El a precizat că USR a propus măsuri precum reducerea taxării pe muncă, începând cu salariul minim, pe care PNL a refuzat-o, desfiinţarea sau impozitarea reală a pensiilor speciale despre care Barna sune că e o „injustiţie sfidătoare” el spunând că aceste lucru nu s-a întâmplat „printr-o convenabilă colaborare PNL-PSD”.

Liderul USR a precizat că susţine „oprirea scurgerii fondurilor” către administraţia locală prin PNDL.

„Această criză considerăm că ar fi fost o oportunitate pentru a avansa rapid pe drumul debirocratizării PNL este partidul care a încercat să blocheze această debirocratizare. (...) De ce? Pentru noi este un mister, domnule premier. Da, administraţi ţara într-o perioadă dificilă şi e un adevăr care trebuie spus, din aceste considerente nu am abordat şi alte subiecte, cum ar fi achiziţiile”, a mai afirmat Barna.

”NU e târziu să începeţi să gândiţi diferit de vechea clasă politică şi să începeţi să gândiţi la un USR-ist. Dacă doriţi detalii suplimentare, suntem deschişi la dialog pe aceleaşi coordonate pe care PNL le foloseşte atunci când vrea să îşi susţină propriile iniţiative. Astăzi România are nevoie de mai mult decât de programe grandioase”, a adăugat Dan Barna.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.