Vicepremierul Dan Barna a făcut din nou precizări, miercuri, cu privire la notele de constatate întocmite de către DLAF care l-ar viza şi a precizat că a solicitat oficial să fie informat cu privire la acestea, însă i s-a răspuns că va fi informat ”în termenul legal”. Barna afirmă că, din media, a primit câteva bucăţi din nota de constatare care l-ar viza şi, potrivit acestor documente, i se reproşează că într-unul dintre proiectele europene, trei dintre formularele pentru recrutarea beneficiarulor nu au fost completate faţă în faţă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”DLAF este o instituţie administrativă care face verificări referitoare la proiectele europene şi, în măsura în care există neclarităţi sau suspiciuni, acestea trebuie trimse la DNA, instituţia responsabilă de ceea ce înseamnă verificara juristicţională de către statul român”,  declarat, miercuri, într-o conferinţă de presă, Dan Barna.

Acesta afirmă că a cerut să-i fie trimisă nota de constatare de către DLAF şi a primit ieri un răspuns în care i se spune ”cumva ironic” că au primit cererea şi că va primi răspunsul în termenul prevăzut de lege.

Barn aprecizat că, din media, a primit câteva documente din nota de constatare care l-ar viza şi din acestea a aflat ce i se reproşează.

Bicepremierul a rpecizat că în proiectele europene era necesă înregistrarea fiecărui beneficiar, a fiecărui grup ţintă şi completarea unor documente.

”Mi se reproşează că pentru trei dintre formulare, sunt câteva zeci de formulare, evident, pentru trei completarea nu s-a făcut faţă în ţaţă, ci au fost completate după finalizarea procesului de recrutare (...)  Confuzia gravă care există în acest material este că se încearcă asimilarea activităţii de recrutare a unor beneficiari cu completarea formală a formularului. O activitate de recrutare presupune mult mai multe elemente, care au fost realizate”, a mai afirmat vicepremierul.

Întrebat dacă a ost chemat la DNA sau dacă a fost înştiinţat în vreun fel de DNA, Barna a afirmat: ”Nu a existat niciun fel de solicitare sau invitare din partea DNA în ceea ce mă priveşte”. 

Vicepremierul susţine că nu există niciun fel de suspiciune de abuz în serviciu în ceea ce-l priveşte.  

”Sunt coordonatorul campaniei naţionale ”Fără penali”. Nu trebuie să aveţi nicio îndoială că, în situaţia în care vorbim de o urmărire penală demarată împotriva mea, nu voi ezita nicio clipă să fac ceea ce e de făcut”, a aăugat Barna. 

Potrivit G4Media,  Departamentul de luptă antifraudă (DLAF) din cadrul Guvernului a sesizat DNA în legătură cu ”presupuse fapte de natură penală comise în contextul implementării unor proiecte finanţate din fonduri europene”.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.