Vicepremierul Dan Barna răspunde acuzaţiilor politicienilor de la PSD conform cărora proiectele prevăzute în Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă se adresează unor "firme de partid", Barna afirmând că "se vede foarte clar că nu doar că nu e un program cu dedicaţie, pentru că sunt foarte multe apeluri competitive, acolo sunt proiecte mature şi proiecte care sunt în fază de a fi realizate". "Ideea că ar fi cu dedicaţie este put şi simplu ori o declaraţie formală, de gargară politică", susţine el.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
"Cei de la PSD sunt pe zona de mesaje politice, din opoziţie, cum suntem obişnuiţi din partea lor, nu e vreo surpriză. În condiţiile în care chiar au avut ocazia să vadă programul - pentru că domnul ministru Cristian Ghinea chiar i-a invitat pe reprezentanţi PSD înainte de a fi trimis programul la Bruxelles şi le-a dat posibilitatea la minister să citează, să analizeze, să observe toate elementele acelea - se vede foarte clar că nu doar că nu e un program cu dedicaţie, pentru că sunt foarte multe apeluri competitive, acolo sunt proiecte mature şi proiecte care sunt în fază de a fi realizate şi care nu sunt nici pe departe direcţionate într-o parte sau alta la acest moment. Vor fi procedurile fireşti, legislative ale statului", a declarat Dan Barna, joi seară, la Digi 24.
 
El a spus că provocarea care urmează este ca proiectele propuse prin plan să fie implementate.
 
"Poate să vină orice baron de culoare şi să spună: trece-mă şi pe mine pe listă. Da, Ionică, te-am trecut! Dacă proiectul ăla nu se întâmplă şi nu se realizează, prezenţa pe listă înseamnă nimic. De asta, ideea că ar fi cu dedicaţie este pur şi simplu ori o declaraţie formală, de gargară politică, or în realitate vorbim de proiectele pe care le are România pregătite şi acelea se vor realiza”, a adăugat viceprim-ministrul.
 
Vicepreşedintele PSD Mihai Tudose a afirmat că proiectele din Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR) au fost făcute pentru mai multe entităţi economice. Social-democratul a acuzat că mai multe aspecte din PNRR, printre care faptul că Guvernul a trimis şase variante pe Transporturi, cât şi un termen de implementare „în anul 2006”.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.