Ministrul Agriculturii Petre Daea a anunţat cum va reacţiona când se va întâlni cu omologul său austriac, întrevedere la care va aborda subiectul aderării ţării noastre la Schengen. El a precizat că îi va strânge mâna şi „o să mă uit în ochii domniei sale şi voi spune că întreaga Românie este consternată de această măsură pe care a luat-o Austria”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Petre Daea a fost întrebat, sâmbătă la Antena 3, ce îi va transmite omologului său austriac în cadrul unei întâlniri pe care o va avea la Bruxelles, după ce Austria a votat împotriva aderării României la spaţiul Schengen. 

„Nu voi folosi acest prilej pentru a muştrului pe cineva, dar cu siguranţă îi voi strânge mâna şi o să mă uit în ochii domniei sale şi voi spune ceea ce merită să fie spus şi anume că întreaga Românie este consternată de această măsură pe care a luat-o Austria şi din acest punct de vedere am ocazia să transmit ceea ce simt ca om, ca român şi din acest punct de vedere nu voi avea nicio rezervă”, a afirmat ministrul Agriculturii.

Întrebat dacă va mai merge la schi în Austria sau dacă va renunţa la un cont într-o bancă cu capital austriac, Petre Daea a răspuns: „Nu m-am dus la schi şi dacă m-aş duce, m-aş duce în România, avem suficiente zone în care se poate schia”.

„Nu practic acest sport. Dar chiar dacă l-aş practica, nu m-aş duce pentru că nu am cunoscut încă în întregime ţara pe care vreau să o cunosc şi îi îndemn pe toţi să cunoască România şi să stea în perimetrul acesta al interesului statal pe care îl avem”, a completat ministrul PSD.

El a mai precizat că va face ce este convenabil pentru România şi nu va sta niciodată cu capul plecat.  

„Eu nu am stat niciodată cu capul plecat şi nu voi sta niciodată. Voi face ceea ce este convenabil pentru ţară, potrivit pentru România şi să vă asigur că nu voi sta niciodată cu capul plecat”, a conchis Daea.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.