Liderul PLUS Dacian Cioloş anunţă că reprezentanţii partidului nu vor mai face declaraţii politice pe durata crizei generate de epidemia de COVID-19. DE asemenea, el şi membrii PLUS se pun la dispoziţia autorităţilor române ”fără nicio pretenţie şi fără nicio aşteptare în schimb”. El precizează că după depăşirea acestui moment dificil, va fi timp şi pentru discuţiile despre vinovăţii, ”să tragem concluziile necesare şi să învăţăm să nu ne mai lăsăm folosiţi de oameni fără scrupule”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

 

”Trecem printr-o perioadă extrem de grea, fără precedent de la Al Doilea Război Mondial încoace. Trăim vremuri în care avem nevoie în primul rând de solidaritate umană. Nimeni nu are dreptul să caute câştig electoral folosindu-se de criza asta fără precedent, de tragediile unor familii şi comunităţi. Împreună cu colegii mei din PLUS am decis următorul lucru: nu vom mai face declaraţii politice. Intrăm într-un armistiţiu politic total până la trecerea crizei în care ne găsim”, afirmă Dacian Cioloş.

El consideră că nu mai e timp acum doar de comentarii politice de pe margine.

”Vom fi alături de instituţiile statului român şi de eforturile pe care le au de făcut, o să susţinem Preşedinţia, Guvernul, autorităţile locale să traverseze cu efecte cât mai mici criza asta de proporţii. Rolul celor care ne conduc acum e nu doar să guverneze aceste instituţii, dar şi să ne unească. Să ne încurajeze să ne folosim cu toţii resursele de care dispunem şi pe care le putem pune la dispoziţie”, anunţă liderul PLUS.

Dacian Cioloş afirmă că membrii PLUS se vor alătura efortului medical, economic şi social, să contribuie cu tot ce pot la depăşirea situaţiei. .

”Cer instituţiilor statului să nu ezite să folosească toate resursele pe care societatea le poate pune la dispoziţie. Mă pun pe mine şi pe toţi colegii mei, cei 20.000 de membri ai PLUS, la dispoziţia autorităţilor române. Sunt oameni cu experienţă, unii dintre ei chiar cu experienţă guvernamentală, care o să fie la dispoziţia Guvernului să ajute în domeniile importante acum, precum: sănătate, economie, social, agricultură sau acolo unde e nevoie. Şi facem lucrul acesta fără nicio pretenţie şi fără nicio aşteptare în schimb”, subliniază Dacian Cioloş..

În opinia sa, acum trebuie să fie rezolvate urgenţele şi apoi va fi timp şi pentru discuţiile despre vinovăţii, ”să tragem concluziile necesare şi să învăţăm să nu ne mai lăsăm folosiţi de oameni fără scrupule”.

”Dar vom face asta numai după ce trece criza”, dă asigurări Cioloş.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.