Liderul USR Dacian Cioloş a declarat, joi, după consultările de la palatul Cotroceni cu preşedintele Klaus Iohannis, că PNL are de ales între refacerea coaliţiei cu USR şi UDMR, sau refacerea USL-ului, cu PSD. ”Nu închidem uşile”, a afirmat Cioloş, precizând că desemnarea lui Nicolae Ciucă este un semnal de capitulare a politicului. USR nu va susţine un guvern minoritar, care are susţinerea PSD în Parlament.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

 

 

”Am putea avea rapid un Guvern PNL-USR-UDMR dar decizia va fi la PNL şi este o decizie pe care şi-o va asuma”, a spus Dacian Cioloş, după şedinţa conducerii USR, el arătând că partidul este pregătit să intre în Opoziţie. 

Cioloş a arătat că aşteaptă o discuţie cu premierul desemnat şi că ei nu închid uşile.

”Nu ştiu ce să votăm deocamdată, ştim doar că există intenţia de a forma un guvern minoritar, nu ştim lista şi programul, nici nu mai contează cum va vota USR-ul, atâta vreme cât PNL a anunţat că are susţinere în Parlament şi PSD a anunţat că ar putea să susţină Guvernul minoritar. Pare deja să existe o înţelegere PNL şi PSD, cu care se simt confortabil ambele partide”, a mai declarat Cioloş, precizând că vorbim de un guvern minoritar pentru a cărui instalare nu am fost solicitaţi.

Despre desemnarea de către preşedintele Klaus Iohannis a lui Nicolae Ciucă pentru funcţia de premier, Dacian Cioloş a spus că ”evident că nu este un semnal deloc bun” şi nu sunt confortabili cu această situaţie.

”Noi am mai avut decizia de a militariza campania de vaccinare care este condusă în continuare de un ofiţer de armată şi am văzut rezultatul (..) Domnul Ciucă este politician acum, este fost militar dar evident că nu suntem confortabili deloc cu această soluţie.  Este şi un semnal de capitulare a politicului. (...) Noi am mers cu o propunere politică, preşedintele partidului. Acum, la fel ,nu vedem o asumare politică, a unui om politic, ci vedem o asumare a unui om care vine din Armată şi chiar dacă e civil şi e în rezervă, vine cu acel sentiment că iar vine Armata să ne scoată din această soluţie, pentru că noi nu suntem în stare”, a spus preşedintele USR. 

Despre rezultatul negocierilor, Cioloş a arătat că ”PNŞ face acum o alegere, de colaborare cu USR sau de a merge pe o reconstituire a ceea ce a fost pe vremuri USL-ul”. 

 

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.