Dacian Cioloş a precizat că USR a votat, joi în Parlament, împotriva „monstruoasei coaliţii PSD-PNL-UDMR şi a unui guvern antireformator care va ţine România pe loc”. El a adăugat că este o ruşine faptul că „peneliştii” şi preşedintele Klaus Iohannis îl pun vicepremier pe Sorin Grindeanu, prim-ministrul care a emis OUG 13 şi faţă de care sute de mii de oameni au protestat săptămâni întregi în 2017. USR va rămâne cel mai mare şi singurul partid e Opoziţie, a mai spus liderul partidului.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
„USR a votat astăzi împotriva monstruoasei coaliţii PSD-PNL-UDMR şi a unui guvern antireformator care va ţine România pe loc. Este o majoritate toxică formată de preşedintele Iohannis, care va avea aproape toată puterea în statul român. De azi, USR devine cel mai mare partid din opoziţie şi singurul partid din opoziţie care îmbrăţişează valorile democratice, europene şi autentic liberale. Anul trecut, am primit votul oamenilor pentru un program de modernizare a României. Am intrat la guvernare cu PNL şi UDMR cu obiectivul de a pune în aplicare reformele din acel program. Şi, în cele 11 luni cât am făcut parte din guvern, am reuşit să punem la punct cel mai important program de reforme de după 1989 - Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă, 30 de miliarde de euro, bani europeni pentru construirea de noi spitale, digitalizarea şcolilor şi extinderea reţelei de autostrăzi”, a declarat Dacian Cioloş, joi la Parlament.
 
El a amintit şi de faptul că Sorin Grindeanu, fostul premier care a dat celebra OUG 13 este acum vicepremier.
 
„Din păcate, nici PNL, nici UDMR şi nici preşedintele Iohannis nu au fost cu adevărat interesaţi de modernizarea României. Când ne-am opus jafului PNDL3, 50 de miliarde de lei pentru clientela de partid, au făcut totul să ne scoată de la guvernare. Acum, au găsit partenerul perfect pentru acest program de jaf din bani publici: PSD, cel mai corupt partid pe care l-a avut România după 1989. Peneliştii şi preşedintele Iohannis îl fac azi vicepremier pe Sorin Grindeanu, premierul PSD care a dat OUG 13 şi faţă de care sute de mii de oameni au protestat săptămâni întregi în 2017. Este o ruşine”, a completat Cioloş. 
 
Liderul USR a adăugat că partidul pe care îl conduce nu va abandona niciodată obiectivul de modernizare a României.
 
„Noi nu vom abandona niciodată obiectivul de modernizare a României şi îi vom chema alături de noi pe toţi cei care vor să contribuie la construirea unei alternative liberale la actuala coaliţie antireformă. Alternativa liberală pe care USR o propune societăţii are ca prioritate bunăstarea oamenilor şi modernizarea statului astfel încât să-şi îndeplinească în mod real rolul de protejare şi promovare a acestei bunăstări. USR este gata să înceapă discuţii cu toţi cei care împărtăşesc această viziune politică şi cred că o construcţie solidă şi onestă pe partea dreaptă a spectrului politic îi reprezintă. Prin acest proiect al speranţei, urmărim să câştigăm toate alegerile din 2024, pentru a da României: O guvernare liberală fără nuanţe, jumătăţi de măsură şi soluţii imorale; Un preşedinte puternic, implicat şi responsabil; O majoritate parlamentară preocupată de o agendă legislativă modernă, europeană; O administraţie locală care cheltuie banii pentru comunitate şi membrii săi, nu pentru clientela de partid”, a mai spus Cioloş. 
 
Acesta a mai precizat că USR va construi o alternativă liberală a românilor activi şi neresemnaţi în faţa hoţiei, minciunii şi incompetenţei.
 
„Vom construi o alternativă liberală a românilor activi, neresemnaţi în faţa minciunii, a hoţiei şi a incompetenţei. Îi vom reprezenta în egală măsură pe cei din România şi din Diaspora, de la oraş sau de la ţară, pe toţi cei care îşi doresc o ţară modernă, europeană, şi care sunt gata să contribuie la dezvoltare României prin munca lor”, a conchis Dacian Cioloş.
 
Parlamentul a acordat joi votul de încredere Guvernului Ciucă, cu 318 de voturi „pentru”, 126 „împotrivă” şi nicio abţinere. Şeful statului Klaus Iohannis a semnat decretul pentru numirea Executivului, iar ceremonia depunerii jurământului va avea loc de la ora 15.00, la Palatul Cotroceni.
 
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.