Curtea de Apel Bucureşti a decis, miercuri, să anuleze amenda de 2.000 de lei pe care a primit-o Klaus Iohannis de la Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării (CNCD) pentru că a folosit termenul “nişte penali”. Decizia instanţei nu este definitivă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Curtea de Apel Bucureşti a hotărât să admită acţiunea formulată de către Klaus Iohannis şi a dispus anularea hotărârii Colegiului Director al CNCD din data de 9 mai 2018 care îl viza pe preşedintele României.
 
Decizia instanţei nu este definitivă şi poate fi atacată în termen de 15 zile de la comunicare. 
 
Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării (CNCD) a decis, pe data de 9 mai 2018, în urma unei sesizări a redacţiei Lumea Justiţiei (luju.ro), că eticheta ”penali” folosită de către preşedintele Klaus Iohannis reprezintă discriminare şi l-a amendat pe şeful statului cu 2.000 de lei.
 
"Utilizarea termenului “penali” de către preşedintele României, Klaus Iohannis, reprezintă discriminare şi încalcă dreptul la demnitate a persoanelor care se află în procedură judiciară fara a fi condamnaţi, potrivit art. 2, alin. 1, si art 15. din O.G. 137/2000, republicată. S-a aplicat amenda contravenţională în cuantum de 2000 lei", a decis CNCD, votul fiind 5 la 4.
 
Sesizarea a fost depusă în 19 februarie 2018 şi viza eticheta ”nişte penali” pusă de Klaus Iohannis celor care ”atacă justiţia”.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.