Ministrul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei, Cseke Attila, a anunţat că va fi făcută o analiză legată de aplicarea Codului Administrativ, precizând că aceasta va fi realizată pe mai multe aspecte.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
“Vom face o analiză legată de aplicarea Codului Administrativ, în ansamblu. Vom face o analiză pentru că a trecut un an şi jumătate, am avut mai multe runde de alegeri, aţi văzut problemele care au apărut inclusiv legat de validarea unor mandate şi sunt câteva chestiuni punctuale pe care şi eu le cunosc ca şi parlamentar. Vom face această analiză, care va fi o analiză amplă pe multe aspecte”, a declarat Cseke Attila, luni, într-o conferinţă de presă. 
 
Întrebat ce se va întâmpla cu folosirea limbii materne a minorităţilor şi care vor fi reglementările, ministrul Dezvoltării a răspuns: “Vom face această analiză. Ştiţi bine propunerile pe care noi le-am avut, este o problemă legată de forma în care a ieşit prin OUG Codul Administrativ, un drept care era conferit minorităţilor naţionale aflat în vigoare din 2006 în forma care a ieşit din Guvern anul trecut prin OUG 57 a fost desfiinţat. Este vorba despre drepturi câştigate. Deci acest principiu al dreptului câştigat, existent în Dreptul european, existent şi în legislaţia din România din care dacă ai atins la un moment dat o anumită pondere a minorităţii respective într-o anumită unitate administrativ-teritorială, această pondere ca şi drept rămâne drept câştigat şi după ce eventual acea pondere nu mai există”.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.