România îşi va exprima intenţia preliminară de participare la un set iniţial de 10 proiecte, din cele avansate până în prezent de către statele membre, condiţionat de acceptarea acestora în cadrul PESCO, informează Administraţia prezidenţială, în urma şedinţei CSAT de marţi.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Şedinţa Consiliului Suprem de Apărare a Ţării (CSAT), condusă de către preşedintele Klaus Iohannis s-a încheiat.

Conform unui comunicat dat publicităţii de Administraţia prezidenţială, Consiliul a analizat tema referitoare la cooperarea structurată permanentă (PESCO) în domeniul apărării la nivelul Uniunii Europene şi a aprobat participarea României la această iniţiativă.

PESCO va reprezenta o formă intensificată de cooperare pe dimensiunea Politicii de Securitate şi Apărare Comună, în domeniul dezvoltării capabilităţilor de apărare la nivel european, oferind posibilitatea ca statele membre, care îndeplinesc criterii avansate în domeniul capabilităţilor militare şi doresc să îşi asume angajamente suplimentare, să realizeze între ele o cooperare structurată.

”România îşi va exprima intenţia preliminară de participare la un set iniţial de 10 proiecte, din cele avansate până în prezent de către statele membre, condiţionat de acceptarea acestora în cadrul PESCO şi a căror dezvoltare ulterioară corespunde priorităţilor naţionale privind dezvoltarea capabilităţilor militare”, precizează sursa citată.

De asemenea, membrii Consiliului au aprobat luarea unor măsuri pentru eficientizarea înzestrării Armatei României şi creşterea implicării industriei naţionale de apărare referitoare la procedura specifică aferentă programului strategic de înzestrare cu transportorul blindat pentru trupe 8x8.

Astfel, se vor crea premisele pentru consolidarea şi dezvoltarea în ţara noastră a unei capabilităţi industriale care să producă nu doar transportoare blindate 8x8 şi derivate ale acestui program, ci să execute şi lucrările de mentenanţă a produselor pe durata de viaţă a acestora, se mai arată în comunicat.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.