Consiliul Suprem de Apărare a Ţării a aprobat, vineri, numărul de angajaţi ai MApN şi MAI ce vor putea fi trimişi, în anul 2017, în afara teritoriului naţional în misiuni desfăşurate sub egida NATO, ONU sau OSCE, numărul total fiind de 2184.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat că România ar putea pune la dispoziţie pentru acest gen de misiuni un număr de 1401 de militari şi civili din cadrul Ministerului Apărării Naţionale şi 783 de militari şi poliţişti din cadrul Ministerului de Interne.

Faţă de anul 2016, creşte numărul de angajaţi ai MApN care pot fi trimişi pe teatrele de operaţiuni din străinătate de la 1181 la 1401. În schimb, efectivele MAI se reduc de la 1530 la 783.

Evenimente

12 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Infinity Capital Investments, ROCA Industry, Sphera, Teraplast
17 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield, Globalworth, Meta Estate

Totodată, a fost aprobat Programul pentru transformarea, dezvoltarea şi înzestrarea Armatei Române până în anul 2026. ”S-a concluzionat că demersurile viitoare ale Ministerului Apărării impun respectarea acordului politic naţional privind creşterea ponderii bugetului Apărării la 2% din PIB”, a declarat preşedintele Iohannis.

Membrii CSAT au discutat şi avizat şi Strategia Militară a României ce transpune în practică Strategia Naţională de Apărare a Ţării 2015-2019 şi au aprobat liniile general ale mandatului României pentru Summitul NATO ce va avea loc la Varşovia.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.