Deputatul USR Cristina Prună a declarat, marţi, în emsiunea Talk News de la Profit TV, că statul român a încasat din TVA pe energie şi gaze, în această perioadă cât a explodat preţul, 1,5 miliarde de lei, în plus, încasări numai din TVA. Deputatul USR a mai arătat că ”s-au luat dividende de la companiile de stat şi s-a supraimpozitat profitul cu 80% pentru producătorii de energie regenerabilă, astfel că marele câştigător al acestor creşteri de preţuri este statul român.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Ştiţi cât a încasat statul român din TVA pe energie şi gaze în această perioadă cât a explodat preţul, din luna noiembrie? 1,5 miliarde de lei, în plus, încasări numai din TVA”, a spus Cristina Prună.

Ea a precizat că, în plus, ”s-au luat dividende de la companiile de stat şi s-a supraimpozitat profitul cu 80% pentru producătorii de energie regenerabilă”. 

Potrivit Cristinei Prună, ”marele câştigător al acestor creşteri de preţuri este statul român”. ”Statul se îndestulează şi cetăţeanul suferă”, a afirmat aceasta, adăugând că ”soluţia corectă este reducerea de taxe”. 

În privinţa preţului la energie, Cristina Prună a arătat că soluţia dată de USr a fost tot pe reducere de taxe, în niciun caz pe plafonare şi compensare. 

Cristina Prună a afirmat că Guvernul ar trebui să vină cu măsuri suplimentare în privinţa preţurilor mari la energie şi gaze. ”De exemplu, m-am uitat în Belgia, ei au aferit un voucher de 100 de euro, tuturor cetăţenilor, pe lângă reducerea TVA la 6%, va face o diferenţă”, a spus ea. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.