Vicepreşedinta Camerei Deputaţilor Cristina Prună a afirmat că liderul PSD Marcel Ciolacu, prin plângerea penală pe care a anunţat că o va face împotriva ei, încearcă să distragă atenţia de la un nou eşec politic şi anume respingerea moţiunii simple împotriva lui Cristian Ghinea.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
„Liderul PSD, Marcel Ciolacu, a anunţat că va depune o plângere penală împotriva mea. Plângerea va avea la bază modul în care am condus şedinţa de plen în care a fost respinsă moţiunea simplă împotriva ministrului Cristian Ghinea. Prin această formulă agresivă, preşedintele PSD încearcă să distragă atenţia de la un nou eşec politic pe care l-a girat şi de la ridicolul în care s-a aflat luni prin demontarea de către Cristian Ghinea, una după alta, a tuturor minciunilor scrise negru pe alb în textul moţiunii.
 
Rezultatul firesc al votului de ieri a fost respingerea, cu o largă majoritate, a celei de a treia moţiuni simple depuse de PSD împotriva unui ministru USR PLUS în actuala sesiune parlamentară. Nu a fost rezultatul nici unei conspiraţii, ci al bunului simţ şi aritmeticii parlamentare.
 
Repet. Nu mă las intimidată de astfel de gesturi de presiune precum cel anunţat de preşedintele PSD. Voi continua să îmi exercit mandatul de vicepreşedinte al Camerei Deputaţilor în deplin respect cu toate prevederile legale şi regulamentare. Ca deputat, sunt decisă să contribui pe mai departe, alături de colegii mei din USR PLUS şi din coaliţia guvernamentală, la corectarea efectelor toxice din aproape toate domeniile generate de politicile publice care au fost adoptate de guvernările PSD din ultimii ani”, a scris Cristina Prună miercuri pe Facebook. 
 
Marcel Ciolacu a anunţat că social-democraţii vor depune plângere penală pe numele deputatului USR PLUS Cristina Prună, care a condus şedinţa în care s-a dezbătut moţiunea simplă depusă împotriva ministrului Investiţiilor şi Fondurilor Europene, Cristian Ghinea.
 
Liderul PSD a susţinut că preşedintele de şedinţă nu trebuia să ia în considerare voturile exprimate online la moţiune, întrucât de acestea se ţine cont doar la adoptarea actelor normative.
 
Camera Deputaţilor a respins, marţi, moţiunea simplă a PSD la adresa ministrului Investiţiilor şi Proiectelor Europene Cristian Ghinea, a anunţat preşedintele de şedinţă, vicepreşedintele Camerei Cristina Prună.
 
Liderul deputaţilor PSD Alfred Simonis a susţinut că a fost încălcat Regulamentul de funcţionare a forului legislativ care spune că pot fi votate prin mijloace electronice doar actele normative, iar moţiunea simplă nu este un act normativ.
 
Moţiunea simplă a fost respinsă cu 171 de voturi „împotrivă”, 143 de voturi „pentru” şi o abţinere.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.