Deputatul Cristian Seidler (USR), membru în comisia de muncă din Camera Deputaţilor, a declarat, marţi, la emisiunea Talk News de la Profit News TV, că în Parlament a trecut un proiect de lege prin care toţi demnitarii, de la prefect la preşedintele României primesc între 880 de lei şi 1.410 lei brut lunar, în plus la salariu, deşi salariile demnitarilor erau îngheţate prin legea salarizării.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Exista o îngheţare a salariilor demnitarilor. Noi demnitarii suntem plătiţi în baza legii salarizării, un coeficient în dreptul fiecărei funcţii, care se înmulţea cu salariul mediu pe economie. Îngheţarea era la 2.080 de lei a salariului mediu. Astăzi, prin citirea în plen a unei erori materiale (..) creşterea, care s-a discutat pentru profesori, de exemplu, de o pătrime din diferenţa faţă de valoarea pe care trebuiau să o aibă, practic toţi demnitarii, de la prefect, la preşedintele României, primesc între 880 de lei şi 1.410 lei brut lunar, în plus”, a spus Seidler. 

Deputatul a precizat că explicaţii pentru această majorare trebuie să dea coaliţia din Parlament. 

USR a anunţat marţi că va ataca la Curtea Constituţională proiectul de lege adoptat de către Parlament prin care au fost majorate indemnizaiile tuturor demnitarilor şi anume pentru Preşedintele României, membrii Legislatului, membrii Guvernului, Avocatul Poporului, prefecţi, subprefecţi, etc.

 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.