Europarlamentarul Cristian Preda le impută liberalilor, printr-o postare pe Facebook, că au propus-o pe Oana Stănciulescu în Consiliul de Administraţie al TVR, ”o antisemită notorie”, Preda afirmând că nominalizarea este demnă de PRM, nu de un partid care se descrie ca liberal.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Susţinerea în CA al TVR a unei antisemite notorii - Oana Stănciulescu - e demnă de PRM, nu de un partid care se revendică de la liberalism. Ambasada Israelului la Bucureşti a descris-o foarte precis: o negaţionistă a Holocaustului”, scrie Preda.

Europarlamentarul susţine că relaţia de colaborare dintre PNL şi Oana Stănciulescu riscă să pună partidul într-o situaţie delicată în faţa unor parteneri externi. ”Aceeaşi persoană a fost invitată recent de Institutul de Studii Populare, think tank al PNL, să facă training pentru partid, în programe sprijinite de Centrul Wilfried Martens pentru Studii Europene şi Fundaţia Hanns Seidel. Nu sunt deloc convins că aceşti doi parteneri externi ai PNL, foarte ataşaţi de PPE, vor fi prea încântaţi să afle că PNL face apel la antisemiţi pentru a educa tineri politicieni. Cătălin Predoiu nu are nimic de zis? De la el aştept înţelepciune şi moderaţie”, a conchis Preda.

Ambasada Statului Israel la Bucureşti a transmis, vineri, o reacţie oficială cu privire la numirea în funcţia de membru al Consiliului de Administraţie al TVR a Oana Stănciulescu, punctând că jurnalista a pus la îndoială existenţa Holocaustului.

”Ambasada Statului Israel la Bucureşti a aflat cu îngrijorare despre numirea într-o funcţie-cheie, în cadrul Televiziunii de Stat, a doamnei Oana Stănciulescu, jurnalist cu experienţă, dar cu nenumărate exprimări publice antisemite şi simpatii vădite faţă de Mişcarea Legionară. Amintim că, prin afirmaţiile sale, doamna Stănciulescu a pus la îndoială existenţa Holocaustului şi s-a identificat cu lideri ai Mişcării Legionare, responsabili pentru ororile Holocaustului din România”, se arată în reacţia oficială a ambasadei cu privire la numirea Oanei Stănciulescu în funcţia de membru al Consiliului de Administraţie al TVR.

În urma unor afirmaţii făcute în anul 2015, jurnalista Oana Stănciulescu a fost acuzată de neolegionarism şi promovarea ideilor de extremă dreapta.

Oana Stănciulescu a fost propusă de Partidul Naţional Liberal pentru a face parte din Consiliul de Administraţie (CA) al TVR.

Jurnalista este acum membru în CA al televiziunii publice, după ce Comisiile de Cultură reunite ale Parlamentului au avizat, marţi, favorabil toţi candidaţii Consiliului de Administraţie al TVR, iar plenul Parlamentului a validat, în aceeaşi zi, cu 312 voturi ”pentru” şi 21 ”împotrivă” toţi cei 13 candidaţi.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.