Eurodeputatul Cristian Preda spune că Darius Vâlcov, consilier al premierului Viorica Dăncilă, habar nu are de nimic, după ce acesta a spus că Mugur Isărescu ar trebui să se retragă de la BNR, iar noul guvernator să colaboreze cu Guvernul. Preda subliniază că BNR trebuie să fie independentă faţă de orice guvern.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Vâlcov vrea să-l demită pe Isărescu, fiindcă guvernatorul nu colaborează cu Dăncilă. Ipochimenul n-are habar de nimic. BNR trebuie să fie independentă. Faţă de orice guvern”, scrie Cristian Preda pe pagina sa de Facobook.

Eurodeputatul susţine că Mugur Isărescu e un guvernator bun fiindcă nu a făcut jocul vreunui prim-ministru.

Darius Vâlcov, consilier al premierului Viorica Dăncilă, spune că guvernatorul Băncii Naţionale, Mugur Isărescu, trebuie să lase "pe alţii mai tineri să ducă mai departe".

"După o asemenea istorie haideţi să fim realişti! A depăşit pe Papa, a depăşit pe cine mai vreţi dumneavoastră. Trebuie totuşi, la un moment dat, să ne recunoaştem limitele şi să lăsăm şi pe alţii mai tineri să ducă mai departe", a afirmat, luni seară, la TVR, consilierul de stat Darius Vâlcov, referindu-se la guvernatorul Băncii Naţionale a României, Mugur Isărescu.
 
Întrebat care ar profilul unui şef al BNR, Vâlcov a spus că acesta "trebuie să fie extrem de bine pregătit pe actuala piaţă monetară şi financiară, cu relaţii foarte bune, care să colaboreze excelent cu Guvernul, cu celelalte autorităţi ale statului şi cineva care să-şi dorească numai binele populaţiei şi în niciun caz când vorbesc de să-şi dorească binele populaţiei nu mă refer la credite cu dobânzi duble sau triple faţă de restul Europei". 
viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.