Politologul Cristian Pîrvulescu a declarat miercuri, în emisiunea Talk News de la Prima News TV, despre Schengen, că putem spera până mâine când se va vota în JAI şi lucrurile pot să se schimbe peste noapte, dar nu crede că Austria va ceda în vreun fel pentru că în aceste condiţii cancelarul austriac şi ministrul de interne ar deveni penibili, în contextul în care au alegeri. El a ţinut să precizeze că ceea ce ne spune Austria este: înţelegeţi-ne şi pe noi, avem alegeri în ianuarie, aşteptaţi până în primăvară şi vă dăm drumul. Nu mai insistaţi, pentru că ne obligaţi să vă arătăm cât suntem de răi”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Cristian Pîrvulescu a declarat că în privinţa Schengen, putem spera până mâine când se va vota în JAI.

”Lucrurile pot să se schimbe peste noapte. Analiza autorităţilor române arată că autorităţile austriece sunt izolate şi această izolare creează tensiune. Au sugerat să se retragă dosarul de la vot, că vor vota împotrivă”, a spus politologul, precizând că România rămâne pe linia aceasta a votului, pentru ca ”Austria să îi asume toate consecinţele unui asemenea gest, pentru că sunt consecinţe ale acestui gest”.

”Maine vom vedea cum va merge Austria, dacă mă întrebaţi pe mine va merge până la capăt pentru că au alegeri”, a precizat Pârvulescu, arătând că până şi presa austriacă este critică la adresa guvernului şi explică foarte clar că nu este absolut firească ci contraproductivă această mişcare. 

Cristian Pîrvulescu a precizat că ştie că interesele ruse sunt extrem de puternice în Austria, care este ”ţara cea mai vulnerabilă economic faţă de capitalul rusesc”.

despre modul în care a negociat ministrul de Interne, Lucian Bode, Pîrvulescu a arătat că ”nu crede că are abilităţile necesare pentru a se descurca în relaţiile internaţionale”. El a ţinut să precizeze că ministrul de externe a încercat mai bine decât ministrul de interne, pentru că e în specificul ministrului de externe să negociere, dar a apreciat că o problemă a fost la ambasadorul nostru la Viena.

”Domnul Hurezeanu cred că a fost luat puţin prin surprindere de evoluţia lucrurilor şi eu cred că faptul că nu era de mult timp ambasador la Viena şi nu şi-a dezvoltat relaţiile a contat într-o oarecare măsură”, a mai spus analistul. 

Politologul a ţinut să menţioneze că ar fi simplu să dăm vina pe politicienii noştri, dar problema nu este aici. ”Ceea ce ne spune Austria este înţelegeţi-ne şi pe noi, avem alegeri în ianuarie, aşteptaţi până în primăvară şi vă dăm drumul. Nu mai insistaţi, pentru că ne obkligaţi să vă arătăm cât suntem de răi”, a concluzionat el. 

Pîrvulescu a mai spus că PNL are într-adevăr o problemă cu modul în care se relaţionează cu partidele din Austria din aceeaşi familie politică, ”pentru că ar fi trebuit să obţină de la parlamentarii austrieci o reacţie ceva mai energică”.

”Cred că şi în această noapte se negociază dar nu cred că Austria va ceda în vreun fel pentru că în aceste condiţii cancelarul austriac şi ministrul de interne ar deveni penibili”, a spus el. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.