Fostul ministru Cristian Ghinea, care a negociat PNRR-ul, le transmite guvernanţilor, într-o postare pe Facebook, să vină cu PNRR-ul agricol la Bruxelles şi îi cataloghează drept ”mototoi”. Potrivit lui Ghinea, comisarul European pentru Agricultură a trimis o altă scrisoare României să întrebe când trimitem Planul Naţional Strategic. ”Marcele, ne mişcăm şi noi mai cu talent?”, a mai scris Ghinea, acuzându-i pe social-democraţi că nu sunt în stare să trimită PNRR-ul agricol la Bruxelles.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
”Hai cu PNRR-ul agricol la Bruxelles, mototoilor! Comisarul European pentru Agricultură a trimis o (altă) scrisoare României să întrebe când trimitem Planul Naţional Strategic. Acesta este planul care arată cum cheltuie România banii europeni pentru agricultură”, a scris Ghinea. 
 
Fostul ministru USR aprecizează că acest plan ”ar trebui să conţină nişte schimbări majore pentru banii europeni de investiţii agricole, scheme de încurajare a lanţului scurt producători - consumatori, de pildă”.
 
”Chestii serioase, care ar ajuta şi la discuţia despre preţul alimentelor - problemele se rezolvă prin planificare, nu gargară TV. În timp ce schimbă de mama focului PNRR în fiecare săptămână, PSD nu e în stare să trimită PNRR-ul agricol la Bruxelles. Marcele, ne mişcăm şi noi mai cu talent?”, mai scrie Ghinea. 
 
El continuă: ”Nu, nu vedeţi ştirea asta la TV. Când am negociat cu Comisia, asumat şi anunţat deschis, o amânare a depunerii PNRR cu O LUNĂ, anunţată din timp - a curs un val de zoaie de la PSD şi de la toţii experţii TV în PNRR. Că nu ne pricepem, că nu ştim, că să ne dăm la o parte. L-am depus fix când am zis, a luat calificatul maxim. PSD a intrat în a DOUA LUNĂ de întârziere, nu a discutat cu Comisia CÂND va trimite, trimit ăia scrisori să ne întrebe. Dar, hey, nu deranjaţi experţii PSD, avem la agricultură un mega-expert fix pe domeniu: poliţist, fost şef la Agenţia pentru Egalitate de Şanse. Rugăm presa şi Comisia să nu îi deranjeze cu întrebări, ies ei din când în când”. 
 
 
În luna decembrie, Cristian Ghinea, fostul ministru al Fondurilor Europene în Guvernul Cîţu, şi-a anunţat demisia din poziţia de vicepreşedinte şi membru în Biroul Naţional al USR.
 
Într-un mesaj transmis partidului, el arăta că renunţă la cele două poziţii de la 1 ianuarie 2022, pentru a se dedica unor proiecte de monitorizare a PNRR, împreună cu eurodeputaţii Dragoş Pîslaru şi Vlad Botoş.
 
 
 

 

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.