Ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, Cristian Ghinea, a afirmat, joi seară, că PSD ”bate câmpii” când afirmă că nu vor intra bani din PNRR în România în acest an. ”Anul ăsta va vor intra 1,9 miliarde de euro în ţară din PNRR”, a transmis Ghinea.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Anul ăsta va vor intra 1,9 miliarde de euro în ţară din PNRR. PSD bate câmpii”, a declarat, joi seară, la Digi 24, Cristian Ghinea.

Ministrul a explicat că PNRR va fi aprobat în septembrie de către Comisia Europeană, apoi va fi Consiliul Miniştrilor de Finanţe care aprobă şi ”imedat după acel moment intră prefinanţarea în ţară din partea de granturi”.

”În septembrie aprobă Comisia, în octombrie aprobă Consiliul, imediat vine prefinanţarea în ţară”, a mai afirmat Ghinea, precizând că se discută zilnic cu experţii Comisiei.

”Sunt încă negocieri”, a adăugat ministrul.

Cristian Ghinea susţine că ”isteria PSD ne şubrezeşte poziţia de negociere”.

PSD acuză Guvernul de subminarea economiei naţionale, pentru că România nu va primi, în acest an, niciun euro prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR).

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.