Cristian Buşoi, candidat la funcţia de preşedinte al PNL, vrea o dezbatere directă cu Ludovic Orban, principalul său contracandidat pentru aceeaşi funcţie la alegerile interne din 17 iunie, el spunând că aceasta ar putea să aibă loc fie la o televiziune, fie într-un alt loc agreat de ambii candidaţi. Buşoi a spus că are o capacitate mai bună decât Orban de a face o echipă mai unită.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Cristian Buşoi s-a aflat, duminică, la Constanţa, unde şi-a prezentat moţiunea pentru şefia partidului, la finalul întâlnirii cu liberalii constănţeni, el anunţând, într-o conferinţă de presă, că doreşte o dezbatere directă cu Ludovic Orban în săptămâna care urmează. “Se încheie un ciclu de dezbateri interne în PNL, în care fiecare candidat a trebuit să meargă să îşi expună împreună cu echipa sa ideile, să îşi susţină moţiunea şi să ceară voturi de încredere pentru a putea participa la congresul din 17 iunie. Probabil că mâine comisia de organizare va analiza toate aceste aspecte şi cel mai probabil în congres vor intra două moţiuni, a mea şi a lui Ludovic Orban. Cred că e nevoie în această săptămână de o dezbatere directă între mine şi domnul Ludovic Orban”,a afirmat Cristian Buşoi. El a precizat că la congres nu va putea avea loc dezbaterea şi de aceea este nevoie ca această întâlnire să se facă într-un loc stabilit de comun acord de cei doi candidaţi. “La congres nu va fi posibilă interacţiunea sau dezbaterea. Fiecare echipă va avea un număr de cinci vorbitori plus candidatul de preşedinte, care vor expune aceste idei şi de aceea în această săptămână, fie la o televiziune pe care o stabilim de comun acord, fie într-una dintre organizaţii sau într-un loc pe care îl stabilim de comun acord, cu prezenţa acelor televiziuni care vor dori să transmită această dezbatere, ar fi nevoie de o întâlnire, de o dezbatere, sigur cu fair-play, cu gândul de a creşte imaginea PNL, dar în acelaşi timp de a vedea şi care sunt argumentele fiecăruia dintre cei doi candidaţi care se vor lupta pentru funcţia de preşedinte al PNL şi fac o solicitare către domnul Ludovic Orban”, a declarat Cristian Buşoi, precizând că ideea acestei dezbateri a venit chiar în urma discuţiei pe care a avut cu liberalii constănţeni. Întrebat de ce ar fi mai bun decât Ludovic Orban pentru conducerea partidului, Cristian Buşoi a răspuns: “Cred că alegerea mea va da un semnal de noutate şi de schimbare în PNL. Cred că viziunea mea este mult mai practică, mai aşezată şi mai coerentă dacă vreţi, cel puţin dacă treceţi şi lecturaţi cele două moţiuni şi discursul public de până acum. Cred că am o capacitate mai bună decât Ludovic Orban, decât colegul meu, să adun toate energiile şi să fac o echipă mai unită şi cred că sub conducerea mea PNL are şanse mai mari să fie mult mai consistent, cu mai multă substanţă în ceea ce face şi în ceea ce spune”. Organizaţia PNL Constanţa a anunţat că îl susţine pentru preşedinţia partidului pe Ludovic Orban. În cursa pentru şefia PNL, la congresul din 17 iunie, s-au înscris Ludovic Orban, Cristian Buşoi şi Viorel Cataramă.
Evenimente
20 mai - Evenimentul News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”. Parteneri: AS & Partners, FPPG, Delgaz Grid, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Premier Energy, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield

6 iunie - Maratonul Energiei
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.