Europarlamentarul Corin Creţu afirmă că una dintre ultimele acţiuni din postura de Comisar european pentru Politica Regională a fost alocarea, în urmă cu 5 ani, a 2 miliarde de euro pentru finanţarea a patru proiecte majore în România. ”Cred că putem considera aceste proiecte ca fiind ambasadorii Politicii de Coeziune - unul dintre pilonii fundamentali ai Uniunii Europene”, precizează Creţu.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
”Una dintre ultimele acţiuni din postura de Comisar european pentru Politica Regională a fost alocarea, în urmă cu 5 ani, a unui pachet în valoare de 2 Miliarde Euro pentru finanţarea a patru proiecte majore în România - “Centura Bucureştiului, Reţea de infrastructură rutieră integrată pentru zona orbitală din Bucureşti”, „ Îmbunătăţirea serviciilor de transport pe linia de metrou 2, Berceni-Pipera”, „Protecţia şi Reabilitarea zonei costiere - Faza a II-a” şi „Proiectul regional de dezvoltare a infrastructurii de apă şi apă uzată în judeţul Timiş”, afirmă Corina Creţu într-o postare pe Facebook.
Ea precizează că proiectele finanţate la acel moment au fost parte a Programului Operaţional „Infrastructura Mare”, care a avut ca obiectiv îmbunătăţirea transportului public din Bucureşti, protejarea litoralului Mării Negre şi asigurarea unei mai bune aprovizionări cu apă şi a unui sistem extins de canalizare în judeţul Timiş.
”Aceste proiecte majore sunt exemple ale modului în care Uniunea Europeană acţionează pentru a îmbunătăţi viaţa de zi cu zi a tuturor cetăţenilor săi. România a beneficiat de o alocare de peste 22 Miliarde Euro în cadrul politicii de coeziune 2014-2020. Cred că putem considera aceste proiecte ca fiind ambasadorii Politicii de Coeziune - unul dintre pilonii fundamentali ai Uniunii Europene”, subliniază fostul comisar european.
 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.