Fostul ministru al Mediului Costel Alexe susţine că nu a intervenit în privinţa angajărilor făcute la Romsilva, explicând că Regia este autonomă şi că nu avea atribuţii pe această temă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Costel Alexe, care ocupă în prezent funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Iaşi, a declarant, miercuri, că angajările de la Romsilva se fac de către această instituţie şi că acestea "nu sunt atributul ministrului sau aparatului de lucru din minister".

"Ministerul Mediului nu are atribut să intervină în angajările făcute la Romsilva sau alte entităţi. Romsilva este o regie autonomă cu reguli clare în ceea ce priveşte angajarea sau înlocuirea unor directori cu o specificitate anume. Ca ministru nu am avut astfel de intervenţii. Şi după difuzarea materialului (articolului Recorder – n.r.) lucrurile sunt neclare, pentru că acolo avem o incursiune de insinuări şi rupturi din context. Îi asigur pe cetăţenii României că la Ministerul Mediului altele sunt atribuţiile ministrului şi, evident, nu politica de cadre", a afirmat Costel Alexe.

Întrebat dacă fostul secretar de stat Gelu Puiu îl informa atunci când diverse funcţii din judeţe erau eliberate, Costel Alexe a negat acest lucru.

"Aveam discuţii cu secretarii de stat privind tot ce înseamnă activitatea ministerului, mai ales atunci când erau plângeri sau sesizări ale unor instituţii sau cetăţeni ai României", a spus fostul ministru al Mediului, Costel Alexe.

Premierul Florin Cîţu a anunţat, marţi, că secretarul de stat Gelu Puiu de la Ministerul Mediului a demisionat şi că i-a acceptat demisia.

Recorder a difuzat mai multe înregistrări în care Gelu Puiu afirma că a schimbat peste 20 de şefi de direcţii silvice din toată ţara după ce îi ameninţa cu o serie de controale în urma cărora sigur vor fi descoperite nereguli.

Gelu Puiu a fost numit secretar de stat în decembrie 2019, de fostul ministru al Mediului Costel Alexe.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.