Senatorul PSD Titus Corlăţean i-a transmis, marţi, la dezbaterea moţiunii simple, ministrului de Interne, Marcel Vela, că este în această funcţie datorită votului social-democraţilor şi l-a acuzat că nu a luat măsuri pentru gestionarea pandemiei încă din decembrie şi ianuarie, când apăruseră informaţii despre gravitatea coronavirusului.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
"Am ascultat cu dezamăgire ce aţi spus în anumite puncte, sunteţi ministru de Interne datorită votului PSD pentru că am ştiut atunci să trecem peste ce ne separă, nu aveam niciun fel de încredre în capacitatea Guvernului de a conduce această ţară, ţara în pandemie avea nevoie de un guvern funcţional”, a spus Corlăţean. 
 
El a acuzat proasta gestiunare a pandemiei de către Guvernul PNL. 
 
"Din decembrie Guvernul Iohannis-Orban a avut acces la informaţii certe cu privire la gravitatea pandemiei, informaţii transmise pe canalele NATO. (...) OMS a spus ce va urma din decembrie şi ianuarie. Dumneavoastră aţi stat cu obsesia alegerilor anticipate, eraţi obsedat de puterea absolută în România. Ce aţi făcut pentru gestionarea pandemiei în decembrie? Aţi tăiat 20 la sută din bugetul Sănătăţii. Alegerile anticipate erau mai importante decat sănatatea populaţiei”, a spus Corlăţean.  
 
El l-a întrebat pe Marcel Vela care este baza juridică care a permis "Operaţiunea Sparanghelul" pe plan intern şi cine a dat acest ordin. 
 
"Cine a dat acest ordin? Preşedintele? Premierul? Dumneavoastră? Dacă nu există o bază juridică şi nu e un acord româno-german au fost încalcate ordonanţele militare şi hotărârile Parlamentaului”, a mai spus Corlăţean.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.