Fostul comisar european Corina Creţu, în mandatul căreia a fost aprobată finanţarea din fonduri europene proiectul privind construirea podului de la Brăila, afirmă că acesta „nu e un proiect pe care să şi-l poată aroga o persoană”. Ea critică faptul că realizarea unor investiţii de acest gen este „exploatată politic”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Corina Creţu spune că realizarea podului de la Brăila, finanţat majoritar din fonduri europene, este „un exemplu de succes”.
„Mi se pare foarte urât ce se întâmplă în România, adică totul este exploatat politic. Nu sunt atât de afectată de podul de la Brăila, cât sunt afectată, de pildă, de metroul din Bucureşti, din Drumul Taberei, pentru că acela s-a lansat în campanie electorală de către oameni - domnul Bode era numit de trei zile ministrul Transporturilor şi nu cred că a fost în Moghioroş vreodată până atunci  – iar eu am avut zeci de şedinţe legate de acel metrou, pe lângă faptul că guvernul Ponta a pornit cu cofinanţarea, după care s-au cerut bani şi tot îmi explicau experţii de la Comisie: dar uite cât e un metrou la Varşovia, aici tot timpul sumele sunt duble, în România”, a afirmat Corina Creţu duminică, la Prima Nres. 
Ea a explicat că, în condiţiile în care cofinanţarea din fonduri europene ar fi trebuit să fie de 75% din valoarea investiţiei, a existat o derogare şi România  primit 85%. 
Creţu a precizat că „e de apreciat” realizarea acestui pod, subliniind însă că „ăsta nu e un proiect pe care să şi-l poată aroga o persoană”. 
„S-a spus că domnul Grindeanu  a găsit finanţarea. Păi cred că a găsit cofinanţarea aceasta de 140 de milioane. Deci fiecare a avut partea lui. Până şi doamna Viorica Dăncilă, şi cu ea am avut discuţii despre pod, ca să nu mai spun că ea nu mai e pomenită deloc”, explică europarlamentarul. 
Ea a catalogat drept „o situaţie fericită pentru România” faptul că podul a fost finalizat în nouă ani. 
Răspunzând unei întrebări, Corina Creţu a precizat că nu a fost invitată la ceremonia de inaugurare a podului de la Brăila, investiţie aprobată în perioada în care deţinea funcţia de comisar european, în schimb a fost invitată la deschiderea unei construcţii similare în Croaţia, obiectiv finanţat de asemenea din fonduri europene şi aprobat în mandatul său la Comisia Europeană.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.