Consultările convocate de preşedintele Klaus Iohannis pentru vineri, pentru desemnarea unui candidat pentru funcţia de premier, vor începe la ora 11.00, când sunt aşteptaţi reprezentanţii PNL. Ulterior, şeful statului va avea consultări cu reprezentanţii USR, UDMR, PMP, Pro Europa, ALDE, ai minorităţilor naţionale şi ai PSD.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Preşedintele Klaus Iohannis a trimis, joi, o scrisoare preşedinţilor partidelor şi formaţiunilor politice reprezentate în Parlamentul României, prin care îi invită la consultări, la Palatul Cotroceni, în vederea desemnării unui candidat pentru funcţia de prim-ministru, anunţă Administraţia Prezidenţială.

Astfel, de la ora 11:00 sunt aşteptaţi la consultări reprezentanţii Partidului Naţional Liberal (PNL), de la 11:30 cei ai Uniunii Salvaţi România (USR), de la ora 12:00 – Uniunea Democrată a Maghiarilor din România (UDMR), iar de la 12:30 – Partidul Mişcarea Populară (PMP).

În continuare, vor merge la consulturi Grupul parlamentar Pro Europa - de la ora 13.00, Partidul Alianţa Liberalilor şi Democraţilor (ALDE) - ora 13.30, Grupul parlamentar al minorităţilor naţionale - ora 14.00 şi Partidul Social Democrat (PSD) - ora 14.30.

Fiecare delegaţie poate fi formată din maximum 5 persoane, arată sursa citată.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.