Guvernul a aprobat, printr-un memorandum, suplimentarea limitei de credite bugetare şi de angajament aprobate, pentru luna septembrie 2023, pentru bugetul Fondului Naţional Unic de Asigurări Sociale de Sănătate, astfel încât să fie asigurată continuitatea în acordarea serviciilor medicale şi a medicamentelor, precum şi decontarea acestora în termenele legale de plată, inclusiv a celor rămase nedecontate din lunile anterioare, a anunţat purtătorul de cuvânt al Guvernului, Mihai Constantin, după şedinţă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

El a precizat că limita de credite bugetare va fi suplimentată cu 1,5 miliarde lei peste cea aprobată, de circa 3,45 miliarde lei, iar limita de angajament urmează să fie suplimentată cu circa un miliarde lei, faţă de limita aprobată de circa 4,7 miliarde lei.


”Această necesitate de suplimentare a rezultat în urma analizării solicitărilor transmise de casele de asigurări de sănătate, comparativ cu deschiderile de credite bugetare efectuate până în prezent şi cu limita aprobată pentru luna septembrie a anului în curs, în condiţiile în care plăţile necesare a fi realizate în această perioadă înregistrează o creştere faţă de media plăţilor realizate în primul semestru al anului”, a spus Constantin. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.