Fostul comandant al Forţelor Navale Alexandru Mîrşu candidează pe lista de consilieri judeţeni a PSD Constanţa, el aflându-se pe poziţia a doua, după actualul preşedinte al Consiliului Judeţean Constanţa, Marius Horia Ţuţuianu. Alexandru Mîrşu a fost trecut în rezervă la sfârşitul lunii iunie. El a condus Forţele Navale din 2013.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Conducerea PSD Constanţa a mers, marţi, la Biroul Electoral Judeţean pentru depunerea candidaturilor pentru Consiliul Judeţean. Preşedintele organizaţiei judeţene, Felix Stroe, a declarat jurnaliştilor, la ieşirea de la BEJ, că pe lista de consilieri a social-democraţilor se află oameni cu realizări şi l-a dat ca exemplu pe Alexandru Mîrşu, fostul şef al Forţelor Navale. 
 
“Avem o listă de consilieri judeţeni oameni cu care ne mândrim, oameni cu CV, oamenii cu un trecut cu realizări în spate şi care cu siguranţă vor fi în măsură să construiască pentru judeţ. O să construim împreună. Echipa noastră condusă de mine şi de Horia (n.r - Horia Ţuţuianu, preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa) este caracterizată în continuare de unitate şi de continuitate. Deschide lista şi dacă vom câştiga, eu zic că vom câştiga, este şi vicepreşedintele Consiliului Judeţean, domnul Horia Ţuţuianu. Numărul doi pe listă este amiralul Mîrşu Alexandru, un om care reprezintă o categorie importantă de cetăţeni şi familii din judeţul Constanţa, cadrele militare active şi în rezervă. Un om care în ultimii opt ani de zile a fost şeful Statul Major al Marinei Militare, comandantul uneia dintre cele trei categorii de forţe ale Armatei Române”, a spus Felix Stroe. 
 
Alexandru Mîrşu a predat conducerea Forţelor Navale în cadrul unei ceremonii care a avut loc în 30 iunie, în portul militar Constanţa. La festivitate, a fost citit decretul prezidenţial de trecere în rezervă a viceamiralului Mîrşu, prilej cu care i-a fost conferit Ordinul Naţional „Serviciul Credincios” în grad de „Cavaler”, cu însemn de pace, pentru militari, din partea preşedintelui României, pentru întreaga activitate depusă în slujba ţării, în cei 40 de ani de activitate. Mîrşu a fost numit la conducerea Forţelor Navale Române în anul 2013 şi este amiralul care a deţinut comanda Marinei Militare Române pentru cea mai lungă perioadă de timp, după Revoluţia din Decembrie 1989.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.