Consilierul prezidenţial Radu Burnete este de părere că, în competiţia pentru atragerea de investiţii la nivel european, cota unică de impozitare reprezintă un avantaj pentru România. „Până nu ne asigurăm că avem şi multe alte avantaje competitive e o mare greşeală să îl stricăm pe ăsta”, spune Burnete.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email
„Eu nu cred că impozitul progresiv trebuie tăiat de pe listă de acum şi în vecie, că niciodată în România nu va fi impozitare progresivă. Dar în clipa de faţă, cred că e contraproductivă din câteva motive. Unu: noi mai avem nevoie de un sistem fiscal foarte competitiv pentru firmele noastre şi pentru angajaţii noştri, să recuperăm decalajele cu economiile din vest. Şi de unde poate veni competitivitatea asta? Poate veni din infrastructură foarte bună, din energie foarte ieftină, din forţă de muncă foarte calificată şi din fiscalitate care e mai joasă decât în alte regiuni. România a făcut destul de multe progrese în ultimii ani, avem infrastructură mai bună, în sistemul energetic mai sunt lucruri de făcut. Ce vreau să spun este că până nu ne asigurăm că avem şi multe alte avantaje competitive e o mare greşeală să îl stricăm pe ăsta”, a afirmat Radu Burnete sâmbătă, la Prima Tv, în emisiunea Insider Politic.
El e de părere că „cel puţin un deceniu” România mai are nevoie de „tipul de fiscalitate” pe care îl aplică acum. Burnete atrage atenţia asupra faptului că dacă politicienii nu au fost capabili că păstreze  cotă unică şi au venit cu excepţii numeroase, va fi mai dificil se implementat un sistem progresiv de impozitare, care este gândit să funcţioneze pe bază de excepţii.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.