Consilierul prezidenţial Laurenţiu Ştefan, şeful Departamentului Politică Internă, a declarat, la o conferinţă Reuters, că este puţin probabil ca PSD şi PNL, alături de eventuali aliaţi, să poată forma o majoritate după alegerile parlamentare, pentru a impune un premier, caz în care Klaus Iohannis ar putea cere un nou prim-ministru tehnocrat.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Laurenţiu Ştefan a participat, miercuri, la Summit-ul pentru Investiţii din Europa de Est, organizat de Reuters, unde a declarat că PSD, alături de UNPR şi ALDE, nu va putea forma o majoritate după alegerile parlamentare, acelaşi fiind cazul şi în privinţa PNL.

Consilierul prezidenţial spune că PSD şi PNL vor obţine scoruri bune în alegeri, de 32-35%, însă insuficient pentru a impune un prim-ministru. Laurenţiu Ştefan consideră că există puţine şanse ca o alianţă care să poată garanta o majoritate în Parlament va putea fi formată.

"Cele două mari formaţiuni au nevoie de aliaţi pentru a obţine numărul necesar de voturi pentru o majoritate, aşa că acesta este în continuare un joc deschis", a declarat Ştefan.

El spune că Iohannis va cere un Guvern care să păstreze România "un actor credibil în Uniunea Europeană" şi nu exclude varianta unui alt premier tehnocrat.

"În mod clar, preşedintele va căuta un prim-ministru. O să vedem dacă acesta va fi unul politic sau unul cu o carieră politică mai scurtă sau chiar un tehnocrat. Sunt în continuare multe semne de întrebare", a spus consilierul, potrivit Reuters.

În ceea ce îl priveşte pe Dacian Cioloş, Laurenţiu Ştefan spune că acesta ar fi valoros pentru scena politică dacă s-ar decide să intre într-un partid.

"Este valoros pentru politica din România. Vorbind la modul abstract, cred că România şi partidele româneşti ar avea o sursă valoroasă la dispoziţie dacă se va decide să intre în arenă după alegeri", a spus el.

În opinia consilierului prezidenţial, alegerile din toamnă vor avea parte de o prezenţă redusă la vot.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.