Liderul USR Dan Barna a spus sâmbătă, în discursul rostit la Congresul care desemnează prezidenţiabilul partidului, că în urmă cu 3 ani USR a pornit pe un drum care are ca punct final schimbarea modului de a face politică în România. ”Oricât de neverosimil este acest drum, după 3 ani putem spune că noi am reuşit ceva ce foarte puţini au crezut că se poate întâmpla. Am arătat că se poate, am arătat că oamenii obişnuiţi care nu au mai făcut niciodată politică pot crea un partid, pot intra în parlamentul unei ţări, că pot deveni vocea relevantă într-o ţară”, a spus Barna. El s-a declarat convins că USR-PLUS pot da preşedintele României. ”Ca viziune, suntem Star Trek-ul României”, a afirmat el, în aplauzele participanţilor.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
 El a afirmat că este de fapt povestea antreprenorilor care au pornit de la zero şi cărora cei din jur le-au spus că nu ai să reuşeşti, nu ai cum, este povestea voluntarilor din lumea civilă că nu vor schimbă nimic. este povestea oamenilor care s-au intrors în ţară după ce şi-au terminat studiile,  cărora li s-au spus ”la ce te întorci, în sărăcie”.
”Este povestea medicilor şi nu sunt puţini care au continuat să lucreze într-un sistem bolnav şi este povestea funcţionarilor oneşti şi competenţi care încearcă să schimbe lucrurile într-o lume a nepotismului.. Este povestea oamenilorcare au ieşit în stradă şi au stat acolo să înfrunte abuzurile... ”, a spus Barna.
 
”Povestea noastră este povestea tuturor românilor care au ales să nu mai stea deoparte. Povestea mea a început tot acum 3 ani. era de Paşte, a sunat telefonul, era Dacian Cioloş, care m-a întrebat dacă vreau să mă alătur echipei de la Ministerul fondurilor europene. Mă gândesc că de la acel da, vag, năuc şi de la acest discurs înaintea voastră au trecut 3 ani.Şi nu eram un om care a făcut politică. Eram un antreprenor, construisem şi conduceam una din firmele care se ocupă cu fondurile europene în România şi aveam o viaţă confortabilă. După perioadă în care am făcut parte din guvernul tehnocrat mi-am dat seamă că nu mai pot face parte din viaţa mea obişnuită.  Am acceptat acea provocare şi am intrat în USR. În 2016 am devenit deputat de sibiu iar în 2017 voi m-aţi ales preşedintele partidului”, a declarat Dan Barna, comparând momentul deciziei sale cu o scenă din Matrix.
”Fiecare dintre voi cred că ştie exact ce înseamnă o ţară civilizată. Dacă ar fi să definim, tinerii noştri îşi văd viitorul în afara României. Este cea  mai dureroasă cifră din istoria noastră recentă. Nu există niciun indicator mai explicit decât această cifră: jumătate din tineri îşi văd viitorul în afara României”,a subliniat liderul USR.
viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.