Ionel Dancă, susţinător al lui Ludovic Orban pentru un nou mandat la conducerea PNL, a recomandat sâmbătă delegaţilor la Congres să aleagă omul care duce partidul la victorie, nu pe cel care creează probleme, iar Violeta Alexandru, şi ea susţinătoare a liderului PNL a afirmat că important e să cunoşti PNL înainte să vrei să îl conduci şi că şi ea, şi Florin Cîţu sunt abia la început. Comform lui Siegfried Mureşan, preşedintele PNL are un merit mare de tot că am ajuns un partid câştigător

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Virgil Guran: Ludovic trebuie să rămână preşedinte
 
”Acum patru ani şi ceva, la congresul pe care l-am avut, am avut privilegiul să prezint mesajul lui Mircea Ionescu Quintus. Se uită la noi de undeva de sus şi nu îi place ce vede, ce se întâmplă în PNL şi ar trebui să îl ascultăm şi să ne dea Dumnezeu mintea să alegem ceea ce trebuie. (...) Cer scuze delegaţiei de la Dâmboviţa pentru că a fost acuzată de comportament neadecvat. Nici vorbă de aşa ceva. Judeţul Dâmboviţa e unul de oameni educaţi, nu au făcut acest lucru”, a afirmat el.
 
Guran a susţinut că Ludovic Orban a avut cinci victorii în alegeri în patru ani. 
 
”Niciodată când echipa a mers nu am schimbat antrenorul. Nu avem niciun motiv să schimbăm antrenorul. Ludovic trebuie să rămână preşedinte”, a subliniat el.
 
”Suntem la guvernare, primarii aşteaptă investiţii, din păcate se primesc doar vorbe. Nu ştiu ce să le mai explic primarilor mei. Mă întreabă oameni ce facem cu curentul, cu gazul. Trebuie să îl plafonăm. Avem nevoie de bărbaţi adevăraţi care să ia hotărări”, a susţinut Virgil Guran.
 
El a subliniat că este greu de lucrat cu USR PLUS, greu de lucrat cu ei. ”Dar nici să aducem PSD-ul să ne arbitreze pentru că ar fi foarte grav să stăm la mâna lor”, a argumentat Guran.
 
”Trăim în acest moment clipe foarte grele, nu ştim suntem cu adevărat la guvernare, nu suntem, ce am văzut astăzi în partid nu mi-a plăcut, oameni care nu se mai salută. Avem nevoie de un conducător adevărat care ne poate duce la victorie şi care poate reface coaliţia. Acel conducător e Ludovic Orban. Suntem liberali şi suntem mândri. Nu poate să existe în partidul nostru vot cu forţa, să ne impună cineva cu cine să votăm, să ne verifice. Să votăm cu mintea şi cu sufletul. Avem o singură soluţie: Ludovic Orban”, a conchis el.
 
Adrian Vestea: Votaţi liber şi aveţi încredere în votul vostru!
 
”Vin de la Braşov, sunt de 25 de ani în PNL, am parcurs toate etapele treptat: consilier local, primarul unui oraş, sunt preşedintele Consiliului Judeţean. Am avut de fiecare dată primari merituoşi. În 2020 am obţinut 1300 de mandate de primar şi am trecut de la 7 preşedinţi de consilii judeţene la 17 preşedinţi de consilii judeţene, totul se datorează managementului lui Ludovic Orban. Mulţi colegi au adus mari deservicii PNL. Am reuşit să finalizăm această competiţie internă.Sunt alături de Orban pentru că de-a lungul anilor a răspuns la telefon şi de fiecare dată când l-am sunat s-a putut vorbi cu el”, a afirmat el.
 
”Ar trebui să fim consultaţi şi pe PNRR şi pe alcătuirea bugetului. Ar trebui să avem mai multă transparenţă, deschidere şi am putea depăşi mai uşor aceste aspecte. Suntem într-un impas privind guvernarea. Singurul care poate reface coaliţia este Orban. A demonstrat tuturor că e un om al dialogului. Ştim că PNL a fuzionat cu PDL. Primul preşedinte ales legitim a fost Orban, în 2017. (...) Orban a acceptat să fie acest congres deşi pentru el şi pentru famila lui e un moment important. E ziua băiatului lui, Tudor Andrei. Îi urez La mulţi ani. Vedem cu toţii, Ludovic a pus pe primul plan partidul, ne-a avut în vedere pe fiecare dintre noi. E persoana potrivită să ducă mai departe PNL. Votaţi liber şi aveţi încredere în votul vostru. De mâine trebuie să fim uniţi şi să ducem celelalte bătălii pentru a duce PNL acolo unde îi este locul.”, a afirmat şeful CJ Braşov.
Siegfried Mureşan: Preşedintele PNL are un merit mare de tot că am ajuns un partid câştigător
 
”În toată UE suntem văzuţi ca partid câştigător. În alte ţări europene partidele care au guvernat în pandemie suferă pierderi. Ne-am asumat răspunderea guvernării în vremuri de pandemie şi am reuşit la finalul acelui an să dăm ţării un guvern liberal. Putem fi mândri de acest lucru, e munca fiecăruia dintre dumneavoastră. Dacă PNL a devenit un partid câştigător, are preşedintele partidului un merit că am ajuns la guvernare? Eu cred că preşedintele PNL are un merit mare de tot că am ajuns un partid câştigător. Suntem singurul partid din România care se poate bate de la egal la egal cu PSD, care am învins PSD şi îl vom mai putea învinge. Cartea noastră de vizită în următorii ani va fi guvernare, buna guvernare, trebuie să fim partidul care oferă soluţii la problemele oamenilor şi atunci oamenii vor veni către noi”, a declarat el.
Ionel Dancă: Să alegem omul care ne duce la victorie, nu pe omul care ne creează probleme!
”Trebuia să fie o zi de sărbătoare în PNL, dar aşa cum am văzut, şi-a băgat dracul coada în PNL. Nu o spun doar ca o vorbă populară, vorbesc foarte serios. Diavolul vine din greacă şi înseamnă a arunca o lance spre animalul vânat, a spinteca. O altă variantă este diabalo care înseamnă a tranşa un animal. Unde am mai auzit despre tranşare în PNL? Cine a spus că a tranşat congresul PNL înainte de competiţie? O aşa-zisă echipă câştigătoare. Mă simt jignit alături de colegii mei că nu am fost inclus în echipa câştigătoare. Echipa câştigătoare e cea care a câştigat alegerile. Sunt colegi din aşa-zisa echipă câştigătoare care nu sunt mulţumiţi pe locul 2 şi la alegerile parlamentare au fost pe locul 7. Multă energie consumată în această competiţie internă.Orban ne-a dat puterea de a crede în victoriile PNL. Să alegem omul care ne duce la victorie, nu pe omul care ne creează probleme!”, a afirmat Dancă.
 
Violeta Alexandru: Apreciez declaraţiile lui Cîţu care vorbeşte despre echipa care conduce PNL. E în regulă până la un punct. Oricât de mult ai clamat echipa, totuşi, când te uiţi la preşedintele PNL, te uiţi la omul care trebuie să ia decizia
 
”Mi-a folosit enorm să îmi dau seama cât de important e să cunoşti PNL înainte să vrei să îl conduci. Drumul unui om ca mine, ca Florin Cîţu, de-abia începe. Să nu grăbim etapele. Apreciez declaraţiile lui Cîţu care vorbeşte despre echipa care conduce PNL. E în regulă până la un punct. Oricât de mult ai clamat echipa, totuşi, când te uiţi la preşedintele PNL, te uiţi la omul care trebuie să ia decizia. A trecut un an de guvernare, de regulă în primul an faci cele mai curajoase lucruri, suntem aproape de finalul primului an, înseamnă o uşoară tragere de frână de mână. (...) Îmi doresc să recuperăm câteva lucruri, investiţiile sunt un subiect de care s-a discutat mult. Investiţiile se fac pentru că aveţi dreptul la ele, nu le priviţi că cineva vă face un favor sau vă acordă ceva ce nu meritaţi. Meritaţi. Sunt resursele statului, nu ale cuiva care le împarte”, a afirmat Violeta Alexandru.
 
”Îmi doresc să câştige preşedintele Orban, sunt un colaborator care spune lucrurile pe nume. Dacă primarii noştri, pentru fiecare venire la Bucureşti ca să spună ”mulţumesc” unui funcţionar din administraţia centrală, trebuie să luăm o decizie ca aceste lucruri să înceteze. Trebuie descentralizare. Pentru fiecare ”săru-mîna” la fiecare funcţionar din Bucureşti, trebuie să luăm o decizie imediat. Orice critică adusă de un singur om de afaceri din România trebuie să ne facă să luăm o decizie imediat”, a declarat Violeta Alexandru.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.