Cei aproape 5.000 de delegaţi la Congresul PNL au votat pentru alegerea preşedintelui partidului, urmând să aibă loc numărarea voturilor exprimate pentru cei doi candidaţi, Ludovic Orban şi Florin Cîţu. Discuţii contradictorii au izbucnit între mai mulţi delegaţi la Congresul PNL, pe tema modului în care buletinele de vot trebuie să fie intrduse în urne- împăturite sau nu. În vreme ce unii dintre delegaţi cer ca buletinele de vot să fie îndoite de la jumătate, în aşa fel încât secretul votului să fie respectat, alţii contestă acest lucru. Alina Gorghiu a ieşit din cabina de vot cu buletinele la vedere.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
CITEȘTE ȘI CONGRES PNL - Scandal între delegaţi, la votul din PNL. Unii cer ca buletinele să fie împăturite, alţii contestă acest lucru / Alina Gorghiu nu a împăturit buletinele de vot - FOTO, VIDEO
CITEȘTE ȘI CONGRES PNL - Ludovic Orban: Sunt semnale că sunt cel puţin 14 organizaţii în care sunt oameni cărora li s-a cerut foarte clar să-şi arate votul / Să le fie ruşine! Asta nu e democraţie!

UPDATE- Procesul de vot pentru alegerea preşedintelui PNL s-a încheiat şi începe numărarea voturilor. Comisia de numărare a voturilor are 140 de membri, 70 desemnaţi de echipa Cîţu şi 70 de echipa Orban.

Dacă niciuna dintre moţiunile celor doi candidaţi la şefia PNL nu obţine majoritatea voturilor valabil exprimate, se realizează un al doilea tur de scrutin, conform Statutului partidului.

Liderul moţiunii care obţine majoritatea voturilor valabil exprimate este declarat Preşedinte al PNL. Cei 35 de membri ai grupului de promovare devin membri ai Consiliului Naţional.De la moţiunile care nu au obţinut majoritatea voturilor, dar au obţinut cel puţin 10% din voturile valabil exprimate la primul tur de scrutin, liderul şi un număr proporţional de susţinători dintre membrii grupului de promovare, dar nu mai puţin de 5, desemnaţi de către liderul moţiunii, vor deveni membri ai CN.

 

ŞTIREA INIŢIALĂ - La Congres şi-au înregistrat prezenţa 4.874 de delegaţi, care vor vota atât pentru preşedintele partidului, cât şi pentru preşedintele Curţii de arbitraj.

Liberalii au format cozi la cabinele de vot înainte de anunţull oficial privind începerea procesului de votare.

Cei doi candidaţi la şefia PNL s-au fotografiat cu susţinătorii.

 

 

Votul delegaţilor  este secret.

 

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.