Biroul permanent al Senatului nu a avut cvorum pentru a doua zi consecutiv pentru a aproba trimiterea la Comisia juridică, pentru raport, a proiectului de lege care prevede că Parlamentul stabileşte data alegerilor şi nu Guvernul, iniţiativă trimisă la reexaminare de Klaus Iohannis către Legislativ. Senatoarea PNL Alina Gorghiu că lipsa de cvorum arată din nou că PSD şi Marcel Ciolacu una spun public şi alta fac în realitate.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
„Încă o zi de teatru ieftin făcut de PSD în Senat. Încă o şedinţă programată a Biroului permanent al Senatului pentru trimiterea legii privind data alegerilor la Comisia juridică dar nu a existat cvorum de lucru, roudeşi PSD are majoritatea singur S-a dovedit iar, dacă mai era cazul, că PSD şi Marcel Ciolacu una spun public şi alta fac în realitate. Tema amânării alegerilor parlamentare a fost o temă strict de campanie electorală, o temă strict pentru auzul publicului, astfel încât să arate un Marcel Ciolacu cât de cât responsabil”, a declarat Alina Gorghiu marţi pentru News.ro.
Ea a adăugat că amânarea alegerilor parlamentare dorită de PSD ar fi o imensă problemă şi nu o soluţie, un atac direct la democraţie.
„După petrecerea fără masca de la Sărata Monteoru această tentativă de a păcăli electoratul cred că s-a încheiat. Propunerea de acum de amânare – este teama de votul oamenilor, la locale au vorbit cetăţenii, au ales dezvoltarea economică propusă de PNL în loc de consumul nesăbuit al PSD.Pentru democraţia românească amânarea alegerilor dorită de PSD ar fi o imensă problemă, nu o soluţie. Ar fi un atac direct la democraţie. Condiţiile de acum nu justifică în nici un caz o astfel de discuţie, din contră alegerile din 27 septembrie au decurs bine. Avem control pe ziua votului”, a mai precizat Gorghiu. 
Biroul permanent nu a avut nici luni cvorumul necesar de şedinţă. 

Preşedintele Klaus Iohannis a retrimis vineri Parlamentului Legea privind unele măsuri pentru organizarea alegerilor pentru Senat şi Camera Deputaţilor, ca urmare a încetării mandatului Parlamentului ales în anul 2016. Şeful statului apreciază că data alegerilor a fost stabilită de către Guvern, cu respectarea legilor, astfel încât să şină cont de data la care expiră mandatul actualului Parlament.

În plus, Iohannis apreciază că deja pentru unii cetăţeni „a debutat şi se află în derulare exerciţiul dreptului de a fi ales”, iar întreruperea acestui proces „s-ar putea constitui într-un abuz şi o vătămare a drepturilor electorale ale cetăţenilor români, şi în special a celor din diaspora, în privinţa cărora procedurile sunt deja declanşate şi se află în etape avansate”.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.