Plenul reunit al celor două Camere ale Parlamentului se reuneşte, marţi, pentru a valida noul Consiliu de Administraţie al TVR, într-o şedinţă care se preconizează a se termina în jurul orei 18.00, după votul din plen, noul Consiliu urmând a-şi alege preşedintele director general al instituţiei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În urma calendarului stabilit de Birourile reunite ale Parlamentului, marţi dimineaţă, începând cu ora 8.30 vor fi audiaţi, în comisiile reunite de cultură, persoanele propuse pentru funcţiile de membru titular şi membru supleant. Din Consiliul de Administraţie al TVR fac parte 13 persoane, desemnate astfel: două locuri de către sindicatul TVR, trei locuri de PSD, două locuri de PNL, câte un loc de UDMR, ALDE, UNPR şi minorităţile naţionale, iar Preşedinţia şi Guvernul, câte un loc. 

Din partea sindicatelor TVR au fost propuşi Monica Ghiurco şi Teodor Gabriel Giurgiu, ca membri titulari, iar supleanţi, Cornel Mihalache şi Luminiţa Velciu. 

Guvernul l-a propus ca membru în Consiliul de Administraţie pe George Orbean, iar din partea Administraţiei Prezidenţiale,  fost propusă Christel Ţopescu ca membru titular, iar Ana Maria Sandu, ca supleant.

Liberalii i-au propus pe secretarul executiv al liberalilor, Radu Carp şi pe jurnalista Oana Stănciulescu ca membri titulari, în timp ce Cristian Viorel şi Ada Meseşan au fost nominalizaţi ca membri supleanţi.

Irina Radu, Alfred Bulai şi Doina Gradea sunt propunerile PSD pentru Consiliul de Administraţie al TVR.

Din partea grupului parlamentar al minorităţilor naţionale a fost propus ca membru titular Raico Cornea, care a mai făcut parte în trecut din Consiliul de Administraţie al televiziunii publice.

Reprezentanţii UDMR în CA al Televiziunii Publice vor fi Debreczeni Hajnal, ca membru titular, şi Roszdas Peter, ca membru supleant.

ALDE l-a propus pentru funcţia de membru titular pe regizorul Cristian Hadji Culea.

Nominalizările UNPR sunt Ruxandra Garofeanu ca membru titular şi Cătălin Savu ca membru supleant.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.